• Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Virággal és ünnepi műsorral köszöntötték a nyugdíjas hölgyeket az ifjúsági házban
Szegeden 2019. március 7. 17:56

Virággal és ünnepi műsorral köszöntötték a nyugdíjas hölgyeket az ifjúsági házban

Képriport
A nemzetközi nőnap alkalmából az önkormányzat 450 hölgyvendégét Szabó Sándor országgyűlési képviselő köszöntötte.

Hirdetés
Hirdetés

– Nyolcadik éve mindig eljövök a nőnapra. Fontos, hogy a férfiak gondoljanak ránk. Minden nőnek jól esik a figyelem – mondta Mucsi Jánosné, aki két nyugdíjas klubnak is tagja. – A Vidám házasok klubjába azért járok, mert tavaly volt az aranylakodalmunk, a kereskedőkébe meg azért, mert boltvezetőként mentem nyugdíjba.

Marika azt is elárulta, nemcsak a klubfoglalkozásokra, de az Idősek akadémiájának előadásaira is rendszeresen eljár, mert ott sok érdekességet hallhat.

Mucsi Jánosné: Minden nőnek jól esik a figyelem (fotó: Iványi Aurél)

– Minden napnak nőnapnak kellene lennie – ezt már Szabó Sándor országgyűlési képviselő mondta.

Köszöntőjében felidézte, hogy az első március 8-hoz kötődő esemény 1857-ben történt, amikor ezen a napon emberibb munkafeltételeket és magasabb fizetést követelő textilipari nődolgozók tüntettek New York utcáin. A nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet a világon 1917, Magyarországon pedig 1948 óta minden év március 8-án tartanak. A nemzetközi nőnapot több mint negyven éve az ENSZ is a világnapok közt tartja számon.

– A szegedi önkormányzatnak és a város vezetésének is kiemelten fontosak az itt élő nők. Az elmúlt két évben több mind 1300 kisgyermekes anyuka kapott szülési támogatást, folyamatosan újítjuk fel a város bölcsődéit, ma már ezer korszerű férőhellyel gazdálkodhatunk. Hatszázmillió forintos szociális keretet hozott létre az önkormányzat, amelynek döntő része a családok – a nők és kisgyermekek – támogatására szolgál.

Szabó Sándor végül arról is szólt, nem lehetünk elégedettek, hiszen a nők többsége ma még azonos munkáért kevesebb fizetést kap, mint a férfiak. A parlamentben pedig 199 képviselőből mindössze 23 nő. A szocialista képviselő végül felhívta a figyelmet arra is, hogy fontos kötelessége lenne az országgyűlésnek csatlakozni az isztambuli egyezményhez, hogy csökkenjen a nők elleni erőszakos cselekmények száma Magyarországon.

Szabó Sándor: A szegedi önkormányzatnak és a város vezetésének is kiemelten fontosak az itt élő nők

A nyugdíjas klubok hölgyvendégeit a bejáratnál egy-egy szál virággal is köszöntötte Szabó Sándor, valamint Szénási Róbert, Mészáros Tamás, Kozma József, Tóth Károly és Lauer István önkormányzati képviselő.

A köszöntőt követően Bajusz Attila és barátai örökzöld slágerekkel és romantikus dalokkal szórakoztatták a meghívott hölgyvendégeket.

rag

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: IH Rendezvényközpont nőnap Szabó Sándor