Hirdetés
Túl a városon 2019. március 7. 15:33

Orbán=Hitler, és ezt saját főtanácsadója állítja

G. Fodor létre akarja hozni a Viktorjugendet. A kisnyilasok már a Fideszben vannak.
Hirdetés

G. Fodor Gábor, a 888 nevű propagandalap vezetője, a kormánynak dolgozó Századvég elnöke egy kiszivárgott hangfelvétel szerint a következőket mondja:

„Talán egyébként ez egy jó gondolat, megértem [vagy: ne írd le], hogy jó lenne csinálni egy Viktorjugendet. Tényleg gondolkozom azon, csak nyilván... nem fogom megcsinálni, csak gondolkozok rajta...”

Létre akarja/akarta tehát hozni a Viktorjugendet. Csak emlékeztetőül: a Viktorjugend a Hitlerjugend analógiája. Utóbbi a német nemzetiszocialisták militarizált ifjúsági szervezete volt.

G. Fodor utólag természetesen magyarázkodik: semmilyen szélsőséges szándéka volt, ő nem antiszemita (hát persze, hogy nem, közismert antifasiszták szoktak náci szervezetek létrehozásáról vizionálni), mindössze a jobboldali fiatalok karrierizmusára akarta felhívni a figyelmet.

A dologból több következtetés is levonható:

1. miközben a Fidesz mindent megtesz azért, hogy éket verjen az ellenzéki együttműködésbe a Jobbik egyes vezetőinek múltja okán, ő maga legalább annyira szélsőséges, mint a Jobbik volt egykor;
2. a kormány vezető tanácsadója maga vont párhuzamot Orbán és Hitler, a náci Führer és a Fidesz-vezér között;
3. így beszélnek a Fidesz emberei, ha – azt hiszik – maguk között vannak;
4. ez már a résztvevők egyikének is annyira sok volt, hogy kiszivárogtatta a felvételt.

És messze nem ez az egyetlen eset, amikor lelepleződött a Fidesz embereinek valódi természete.

Értekeztek már az egyik propagandatermékben faji öntudatról. Kellett kirúgni ugyanonnan „újságírót” náci karlendítés miatt. Írhatott a kormánylapba a Jobbik neonáci korszakának prominense. Esküdhettek hűséget ugyanabban a lapban Imrédy Bélának. Zsidóztak az Echo TV-n. Csináltak műsort ugyanott a meleggyógyászatról.

Titkolni akarják, de néha (sőt: gyakran) kilóg a lóláb. Vagy inkább egy egész ménes.

A Fidesz kommunikációja kettős. Egyfelől vannak a hivatalos megszólalások, amit a kormány magáról mutatni akar. Itt minden pozitív, progresszív és előremutató. Nem valami ellen megy a harc, hanem valamiért.

Másfelől vannak, akik ezt lefordítják, dekódolják és levonják a következtetéseket a szavazótábor számára. Ők a Bayerek, a Bencsikek, G. Fodorok, meg a mindenrangú propagandisták. Ők fogalmazhatnak erősebben, hogy mindenki értse, mert hivatalosan ők nem a Fidesz nevében beszélnek. Pedig nem hivatalosan: dehogynem.

Azonban még nekik is vigyázniuk kell, mit hoznak nyilvánosságra a valódi gondolatokból, és mit nem. De maguk között már teljesen őszintén beszélnek, nincs tabu. A Fidesz a liberalizmus és a polgári demokrácia elleni harcában eljutott ezek legkövetkezetesebb ellenfeleiig, a nemzetiszocialistákig.

Az egykor – okkal – utált és lenézett Csurkától való bocsánatkéréstől és a vele való jó viszonytól Wass Alberten át a nácimosdatásig és a Viktorjugendezésig egyenes az út. A Fidesz a 90-es években a Liberális Internacionáléhoz tartozott. 2001-ben átléptek a konzervatív szövetségbe, az Európai Néppártba. Ahonnan éppen most zárják ki őket, amivel már csak a szélsőjobboldal, a neonácik maradtak nekik,

A Fidesz oda került, ahová való. Madarat tolláról, embert barátjáról.

És ezek után Bayer Zsolt megoszt a blogján egy hírecskét, miszerint Stockholmban felfegyverzett szabadcsapatok járják az utcákat, és bevándorlókat vernek. (Figyelik a munkamegosztást? Ezt nem a Fidesz állítja. Még csak nem a vezérpropagandista. Hanem csak egy szerű olvasó. Bayer csak megosztja.)

A hír természetesen kamu. Stockholmban (és sehol Svédországban) nincs ilyen.

De attól tartok, Magyarországon – a nem túl távoli jövőben – lehet megint.

G. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Orbán Viktor G. Fodor Gábor nemzetiszocializmus Viktorjugend