Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Magyarország és Ausztria közösen pályázik sportesemények rendezésére a jövőben
Ziccer 2019. március 6. 22:43 Forrás: MTI

Magyarország és Ausztria közösen pályázik sportesemények rendezésére a jövőben

Amit a külügy államtitkára szerint az is lehetővé tesz, hogy az elmúlt években sokat fejlődött Magyarországon a sportinfrastruktúra.

Hirdetés

Magyarország és Ausztria a jövőben közösen fognak pályázni sportesemények rendezésére, a többi között erről állapodott meg Bécsben a Szövetségi Közszolgálati és Sportminisztérium sportért felelős szekciójának vezetője, Philipp Trattner, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.

Menczer Tamás az MTI-nek azt mondta: a közösen beadott pályázatokkal nagyobb a siker lehetősége.

„Magyarországon a sport stratégiai jelentőségű. Sokat fejlődött a sportinfrastruktúra, így minden készen ál arra, hogy komoly sporteseményeket is Magyarországra hozzanak”

– tette hozzá az államtitkár.

A megbeszélés után a bécsi Magyar Nagykövetségen fogadást tartottak azoknak a magyar sportolóknak és edzőknek a tiszteletére, akik Ausztriában dolgoztak vagy dolgoznak, és öregbítik Magyarország hírnevét. A meghívottak között volt Gerevich Pál, a magyar kardcsapattal kétszeres olimpiai bronzérmes, négyszeres világbajnok vívó, valamint Karsai Ferenc asztaliteniszező, aki 1995 óta az osztrák férfi válogatott edzője. 

Menczer Tamás az Ausztriában élő magyar sportolókkal kapcsolatban úgy fogalmazott: ők felemelik Magyarországot, egy idegen közegben állnak helyt, és tapasztaljuk, látjuk és érzékeljük azt a megbecsülést, amit ők itt Ausztriában kapnak. Az államtitkár egyben arra kérte őket, hogy a szívüket mindig őrizzék meg magyarnak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ausztria sport
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés