Hirdetés
Szegeden 2019. március 6. 19:39

Összesen 75 millióval támogatja a városi sportegyesületeket Szeged

Jelentősen nőt az idén az ilyen célra fordítható önkormányzati keret, de a nyugdíjas egyesületek és fogyatékosságal élőket segítő szervezetek is több pénzt kapnak idén a szegedi önkormányzattól.
Hirdetés

Három napba telt, mire meghallgatta egy szakbizottság annak a 70 szegedi sportegyesületnek a képviselőit, akik pályázni szeretnének az önkormányzat 75 milliós sportkeretére – mondta Joób Márton elnök a városi közgyűlés foglalkoztatási, szociális és sportbizottságának szerdai ülésén.

Már tavaly is felmérték az igényeket, mielőtt a bizottság elé terjesztették volna a támogatási javaslatokat.

Idén sportegyesületek működésére 60 millió, rendezvények szervezésére 5 millió, míg utánpótlás-nevelésre 10 millió forint áll rendelkezésre. Ez 15 millió forinttal több annál, mint amennyit tavaly osztottak szét.

Joób Márton elmondta azt is, hogy még március folyamán szeretnének a részletes elosztásról dönteni, mert az egyesületek számítanak a támogatásra.

Jelentősen nőtt a fogyatékos embereket segítő szervezetek, valamint a nyugdíjas egyesületek támogatására nyújtható keretösszeg is. Előbbit 5 millióról 7 millióra, utóbbi 15 millióról 22 millióra emelték.

Megnövelték az adható legnagyobb támogatási összeg mértékét is, ugyanis a tavalyi maximum 400 ezer forint helyett akár félmillió forintot is kaphat egy egyesület, ha kellően megindokolja annak szükségességét. Ezúttal is munkacsoportok tesznek majd javaslatokat az idősügyi keret, valamint a fogyatékosok számára biztosított összeg elosztására.

A sportegyesületekhez hasonlóan, a nyugdíjas szervezetek és a fogyatékkal élők egyesületei is számíthatnak arra, hogy még márciusban elbírálják az igényeiket.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság Joób Márton szegedi önkormányzat támogatás