Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. március 6. 18:26 Forrás: SZKT

Megállapodtak az idei béremelésről a SZKT-nál

Átlagosan 10,04 százalékos fizetésemelést kapnak a dolgozók január 1-től, aminek a forrása a szegedi önkormányzat által biztosított 200 millió forintos keret.

Hirdetés

A Szegedi Közlekedési Kft. a társaságnál működő három érdekképviselettel, név szerint a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetével, a Egységes Közlekedési Szakszervezettel, és a Szegedi Közlekedési Kft. Munkástanácsával tavaly óta tárgyalt az idei béremelésről. A tárgyalás a cég közleménye szerint március 4-én eredményesen lezárult.

A főállású munkavállalók esetében 120 forintos óradíjemelésben, illetve 21 ezer forintos béremelésben állapodtak meg. Kiterjesztették az úgynevezett lojalitás pótlékot, ami minden olyan munkatársnak jár, aki legalább 5 éve dolgozik a cégnél: ennek összege óránként 30 és 90 forint között változik az cégnél töltött idő alapján. A megállapodás értelmében a legalacsonyabb szakmához kötött óradíj 1158 forintra nő. 

A megállapodás alapján így átlagosan 10,04 százalékos béremelés történik január 1-től, aminek a forrása a szegedi önkormányzat által biztosított 200 millió forintos keret.
 
Az SZKT továbbra is fizet 30 ezer forint iskolakezdési támogatást iskolás korú gyermeket nevelő kollégáinak, és fenntartja az eddigi műszak-, bér- és minőségi pótlékokat. 

A szegedi elektromos közösségi közlekedést, a belvárosi parkolókat és a repteret üzemletető, közel 550 főt foglalkoztató Szegedi Közlekedési Társaságnál ezzel három év alatt 34 százalékos átlagbéremelés történt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: béremelés fizetésemelés Szegedi Közlekedési Kft. szegedi önkormányzat SZKT
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés