Hirdetés
Szegeden 2019. március 6. 10:12

Palántaültetésből is vizsgáztak a Csillagbörtön kertésztanulói

Levizsgáztak a Csillagbörtön kertésztanulói. A frissen szerzett bizonyítványukkal a zsebükben könnyebben találhat majd munkát a szabad életben az a kilenc kertész tanuló, aki a szegedi Fegyház és Börtönben szerzett OKJ-s kertész szakmát.

Az egyik gyakorlati vizsgafeladat a palántaültetés volt, ezt teljesítették a legjobban.

Az elítéltek két éven keresztül tanulták a kertészkedést, de a vállalkozás mikéntjéről, a kereskedelem kialakításáról és a munkavállalás jogi ismereteiről is felkészítették őket a Szegedi Szakképzési Centrum tanárai – olvasható a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága honlapján.

Az idén 120-nál is több fogvatartott tanul asztalos, villanyszerelő, férfiruhaszabó, kertész, festő és kőműves szakmát a Szegedi Fegyház és Börtönben.

A tervek szerint az év második felében egy kilenc hónapos intenzív szobafestő szakmát adó tanfolyam mellett, a kárpitos, a pék és a szakács szakmák fogásait is elsajátíthatják a tanfolyamokra jelentkezők.

A Csillagbörtönben szakmát szerző fogvatartottakat a börtön és az elítélteket foglalkoztató Nagyfa-Alföld Kft. is alkalmazza. Az idén induló festő tanfolyam hallgatói pedig a Csillag belső tisztasági festését fogják majd elvégezni.

Az elmúlt évtizedekben több száz elítélt szabadult OKJ-s oklevéllel a szegedi börtönből.

Fotók: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csillagbörtön oktatás Szegedi Fegyház és Börtön vizsga