Hirdetés
Túl a városon 2019. március 5. 22:49 Forrás: MTI

A Fidesz szerint ők Brüsszelben is A Magyar Emberek Véleményét képviselik

A pártfegyelem pedig egyáltalán nem fontos. Mármint, ha az Európai Néppártról van szó. Ez derült ki Halász János keddi sajtótájékoztatójából.

A kormánypárti frakció szóvivője kifejtette: az Európai Néppárt (amiből már egy csomó tagpárt akarja kizárni a Fideszt, és ahonnan éppen kedden este kaptak ultimátumot – a szerk.) egy nagy pártcsalád, minden pártnak van véleménye, így a Fidesznek is.

Mi azt gondoljuk, hogy az európai keresztény értékek megőrzése a fontos, a biztonság folyamatos fenntartása és közösségeink védelme

– mondta Halász.

Szerinte Magyarországon az emberek a tavaly áprilisi országgyűlési választáson felhatalmazást adtak a Fidesznek ennek a véleménynek képviseletére, hiszen ez volt az egyik fő téma a választáson.

Mi a magyar emberek véleménye alapján cselekszünk most is, nem a pártfegyelem a fontos, hanem a magyar emberek véleménye – hangoztatta. Szerinte a Fidesz ezt képviseli Brüsszelben is. Mármint a magyar emberek véleményét, amit nem győzőtt elégszer felemlegetni a politikus.

Megkérdezték az ellenzék hétfői akciójáról is, amire válaszul elfogadhatatlannak nevezte, hogy hirdetőtáblákat fújtak le az ellenzéki képviselők a nyugdíjfolyósítóhoz vonulva az utcán.

Szerinte nem véleménynyilvánítás, hanem vandalizmus történt. Kell, hogy ennek következménye legyen, biztosan lesz is – mondta.

A szóvivő szerint nem az a kérdés, hogy az Országgyűlés falain belül vagy azon kívül történik valami, hanem az, hogy a törvényeket betartva cselekedtek-e. Halász János azon véleményének is hangot adott, hogy az ellenzék megint hazudik és teljesen hiteltelenek állításai a köztisztviselőket érintő szabályok változásával kapcsolatosan. Szerinte a 2010 előtti kormányok vettek el egy havi bért a köztisztviselőktől, akkor bocsájtották el őket és még távlat sem volt az ezen a pályán dolgozók előtt.

Most köztisztviselői életpályamodell van, emelkedtek a bérek, a megyei kormányhivatalokban dolgozóké már korábban, most a központi közigazgatásban dolgozók fizetése nőtt átlagosan 30 százalékkal

– mondta.

Kitért arra is, a Fidesz egyetért azzal, hogy büntetést szabnak ki az ellenzéki képviselőkre az Országgyűlés decemberi ülésén történtek miatt. Szerinte a képviselők közhatalmi funkciót ellátó intézmény működését akadályozták, ez törvénybe ütköző cselekedet is lehet, meg kell vizsgálni. Meglátják, hogy lesz-e az ügynek folytatása – jegyezte meg.

(Fotó: fidesz.hu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Brüsszel Fidesz Európai Néppárt Halász János Orbán-kormány EU Európai Unió