Hirdetés
Szegeden 2019. március 5. 16:42

Új éjszakai járatok indításáról egyeztet Szeged és a Momentum

Képriport
Bővíteni szeretné az éjszakai tömegközlekedés lehetőségeit a Momentum szegedi helyi szervezete. Felmérésük szerint ugyanis a jelenlegi hétvégi éjjeli járatoknál többre lenne igény a városban.

– Több ezren töltötték ki azt a kérdőívet, amelyben rákérdeztünk a hétvégi tömegközlekedés problémáira – mondta a Széchenyi téren megtartott sajtótájékoztatóján Mihálik Edvin, a párt szegedi szervezetének elnöke. A helyszín nem véletlen, hiszen innen indulnak azok a körjáratok, amelyek Szeged legtávolabbi pontjaira szállítják jelenleg az utasokat az éjszakai órákban. Jelenleg szombaton és vasárnap éjjel 2 órakor indul a négy busz (91E, 92E, 93E, 94E jelzésűek). Az egyik a Tarján irányába, a másik Újszeged érintésével Szőregre, a harmadik Rókus érintésével Kiskundorozsmára, a negyedik pedig Alsóváros érintésével Kecskéstelepre viszi az utasokat.

Mihálik közölte, nagyon jó, hogy közlekednek ezek a járatok, ám ennél többre lenne szükség. A párt felmérése ugyanis arra mutatott rá, hogy a kettőkor induló járatok mellett szükség lenne előtte és utána is egy-egy órával a buszokra. Javaslatuk szerint tehát a várossal szerződésben álló Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. (DAKK) indítson szombaton és vasárnap is éjszaka három járatot. Egyet 1 órakor, egyet 2-kor, egyet pedig 3-kor. Mivel hétköznap is lenne igény ilyen különjáratokra, javasolják, hogy a csütörtökről péntekre virradó, valamint a péntekről szombatra virradó éjszaka (vagyis pénteken és szombaton) 2 órakor is legyen éjszakai járat. Azaz összesen heti hat járattal többet szeretnének a felmérés szerint az utasok.

Hangsúlyozzák, a városvezetéssel összhangban, folyamatos egyeztetések útján szeretnék megvalósítani a tervüket. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester a kezdeményezéssel kapcsolatban elmondta, az önkormányzat nyitott az egyeztetésekre, és a menetrendváltozással kapcsolatos előterjesztés heteken belül a közgyűlés városüzemeltetési bizottsága elé kerülhet. A DAKK-kal nem kell módosítani az érvényben lévő szerződést, ugyanis ennyi rugalmasságot enged a jelenlegi egyezség a buszokat üzemeltető céggel.

A Momentum és az önkormányzat is azt reméli, a nyári időszakban már sűrűbben járnak az éjszakai járatok Szegeden.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: DAKK Zrt. közösségi közlekedés Mihálik Edvin Momentum Nagy Sándor éjszakai járat