Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. március 5. 11:45 Forrás: Szegedi Tükör

A 90 éves Holik József szerint a humor a hosszú élet titka

Holik József csodával határos módon maradt életben egy több mint ötven éve történt gázrobbanásban. Állítása szerint a humora és az aktív élete lendítette át a nehéz élethelyzeteken, és véleménye szerint ennek köszönheti a hosszú életét.

Hirdetés

Holik József 1929. február 10-én született Dombegyházon. Földműves családból származik, nyolcan voltak testvérek, József a negyedik gyermekként született. Elemi iskoláit kiváló eredménnyel végezte, majd 1951-ben elvégzett egy kétéves tiszti iskolát, ami után hat évig a katonaságnál szolgált, de nem találta meg a számításait, és 1957-ben hadnagyi rangban leszerelt.

Ezek után több munkahelye volt, majd a Szegedi Konzervgyárban kapott álláslehetőséget, így 1961-ben Szegedre költözött a családjával. 1964-től dolgozott a PB Gáztöltőüzemben, ahonnan – 25 év után – 1989-ben vonult nyugdíjba. 1967-ben egy munkahelyi gázrobbanás következtében 75 százalékos, másod- és harmadfokú égési sérülést szenvedett. Csodával határos módon maradt életben.

Holik József nyugdíjba vonulása óta is aktív életet él. A magánház körüli mindennapos teendők tartalmassá teszik a mindennapjait. Állatot tart, kertészkedik, gyümölcsfáit metszi, télire fát vág, de figyeli a világban történő eseményeket is televízión és újságokon keresztül. Múlt év decemberében egy komolyabb műtétje volt, de már igyekszik ismét a biciklizést mindennapossá tenni, ahogy azt addig is tette.

1950-ben kötött házasságot Révész Rozáliával, akivel ma is boldog házasságban élnek. Józsi bácsinak két fia született, négy unokája és négy dédunokája van. Mindennapjaiban József fia segíti. Józsi bácsit kiváló humora és aktív élete lendítette át a nehéz élethelyzeteken, és véleménye szerint ennek köszönheti hosszú életét.

A szegedi önkormányzat nevében Farkas Katalin, a humán közszolgáltatási iroda munkatársa köszöntötte az ünnepeltet.

Képünkön: az ünnepelt családja körében (balról jobbra): Litvainé Ilonka, ifj. Holik József, Holik József és Holikné Révész Rozália

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyugdíjas Szegedi Tükör szépkorú
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés