Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Saját pénzéből építtette meg az első moldvai autópályát egy román vállalkozó: a sztráda egy méter hosszú
Színes 2019. március 4. 23:49 Forrás: MTI

Saját pénzéből építtette meg az első moldvai autópályát egy román vállalkozó: a sztráda egy méter hosszú

A kelet-romániai Suceava megyében Stefan Mandachinek elege lett, hogy Moldva az ország egyedüli olyan történelmi régiója, ahol eddig egyetlen méter autópálya sem épült.

Hirdetés

A vagyonát gyorsétkezdékkel megalapozó üzletember sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy

valódi betonalapozással, több rétegű aszfaltburkolattal, elválasztó korlátokkal és leállósávval rendelkező kétszer kétsávos gyorsforgalmi útszakaszt építtetett a kolostorairól híres Voronet és Putna közötti országút közelében.

A munkálatokról készült videó szerint az egy méter hosszú sztráda mellé az óránként 130 kilométeres sebességkorlátozásra figyelmeztető táblát is kihelyezték.

Mandachi március 15-én, 15 órakor akarja felavatni az autópályát, és 15 perces demonstrációra, tevékenysége 15 perces megszakítására buzdít mindenkit, aki hozzá hasonlóan szívügyének tekinti a romániai infrastruktúra-fejlesztés ügyét.

Felhívásában azt állítja:

Romániában évente kétezer ember hal meg közlekedési balesetben, többen, mint az 1989-es forradalomban, és számításai szerint ő maga is több mint másfél évet veszített az életéből, hiszen ennyivel többet töltött eddig autóvezetéssel az autópályák hiánya miatt.

Mandachi azt állítja magáról, hogy nem politizál, nem tagja semmilyen pártnak vagy egyesületnek, de a Hotnews.ro hírportál úgy tudja: ő pénzelte a „Románia autópályákat akar” feliratú óriásplakátok kihelyezését szerte az országban.

A moldvai megyéket Bukaresttel, illetve Erdéllyel összekötő A7-es és A8-as autópálya megépítéséért tavaly májusban több száz autós rendezett demonstrációt a román fővárosban. Az erősödő társadalmi elégedetlenségre alapozva a parlamenti ellenzéknek ősszel, a kormánytöbbség támogatását megszerezve, sikerült törvényt is elfogadtatnia az Erdélyt Moldvával összekötő Egyesülés Autópályájának megépítéséről.

(Borítókép: a fenti YouTube-videó pillanatképe)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: autópálya közlekedés Románia Moldva
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés