Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. március 4. 23:22 Forrás: MTI

Ellenzékiek a nyugdíjfolyósítónál tiltakoztak a közszolgálati rabszolgatörvény ellen

A képviselők a parlamentből mentek a Váci úti intézményhez annak kiderítésére, hogy ott alkalmazzák-e a rabszolgatörvényt, illetve a jogszabályoknak megfelelően megtörténik-e a köztisztviselők bérfejlesztése.

Hirdetés
Hirdetés

Korózs Lajos MSZP-s képviselő azután, hogy találkoztak dolgozókkal, illetve a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának vezetőivel, rögtönzött sajtótájékoztatón elmondta: egyértelművé vált számukra, hogy az igazgatóságnál alkalmazni fogják a rabszolgatörvényt.

Az igazgató nem tudott választ adni arra, hogy a dolgozó édesanyákat hogyan érinti a szabadság lerövidítése és a bővített munkaidő

– tette hozzá.

Varju László DK-s képviselő úgy fogalmazott:

kiderült, hogy a munkavállalókat kizsigerelik minden olyan hivatalban, ahol az Orbán-féle rabszolgatartók ezt megtehetik.

A jobbikos Kepli Lajos arról beszélt, hogy az országgyűlési képviselőknek fontos feladatuk lesz a jövőben is, hogy ellenőrizzék mindazon intézményeket, ahol üzemszerű visszaélés történik a törvényekkel.

Nem fogják hagyni, hogy a nyugdíjfolyósítónál vagy bárhol máshol lábbal tiporják a munkavállalók jogait

– fűzte hozzá.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő szerint az intézményben agyondolgoztatják a munkavállalókat. Ugyanakkor elképesztőnek nevezte, hogy két héttel a határidő előtt nem lehet tudni, hogy a dolgozók miként fognak hozzájutni a beígért béremeléshez.

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyugdíjfolyósító dolgozóinak kizsákmányolása kihat az egész társadalomra, a szolgáltatások minőségére. Az igazgató elismerte, hogy humánerőforrás-fejlesztéssel javulhatna a szolgáltatás minősége, ehhez képest az elmúlt évben minden hetedik embert kirúgták – jegyezte meg az ellenzéki politikus.

Bősz Anett, a Liberálisok képviselője az mondta, a kormány sem a munkavállalók jogait, sem méltóságukat nem tiszteli. A rabszolgatörvény a súlyos munkaerőhiány bevallása, és a közszolgáltatások elégtelen működése még fel is fogja erősíteni a nagyfokú elvándorlást – mondta a politikus.

Az akció előtt az ellenzéki képviselők sajtótájékoztatót tartottak a Parlamentben is az Országgyűlés plenáris ülése közben. Itt elhangzott, hogy nem vesznek részt az ülésen, és megtámadják az Alkotmánybíróság előtt a most hatályba lépett kormányzati igazgatásról szóló törvényt. A fenti kép is ekkor készült.

(Fotó: MTI/Illyés Tibor)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Demokratikus Koalíció DK Jobbik Korózs Lajos MSZP Párbeszéd rabszolgatörvény Szél Bernadett Tordai Bence Varju László Orbán-kormány Bősz Anett Liberálisok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés