Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2019. március 4. 08:29 Forrás: Szegedi Tükör

Forma–1-es pályán nyert triatlonversenyt Gábe Tamás Abu Dhabiban

A Sun City Triatlon Team elnöke és versenyzője ott futott és kerékpározott, ahol Lewis Hamilton és Max Verstappen kifékezni szokta egymást.

Hirdetés
Hirdetés

A Yas Marina Circuiten általában ilyesmi történik:

Ám másra is használják a pályát „néha”, például triatlonversenyekre is. Egy speciális super sprintversenyt rendeztek, amelyen rajthoz állt Gábe Tamás, a Sun City Triatlon Team elnöke, versenyzője. Jóval rövidebb távokat kellett teljesíteni a szokásosnál:

  • 300 méter úszásból,
  • 10 kilométer kerékpározásból
  • és 3 kilométer futásból

állt ez a triatlonverseny. A mezőny a Yas Marina öbölben úszta le a távot, majd a Forma–1-es pálya aszfaltján, illetve a körül teljesítette a kerékpározást és a futást.

– Eszméletlen, milyen gigantikus létesítmény. A televíziós közvetítések nem adják igazán vissza, mennyire nagy a pálya, és hogy milyen hepehupás. Sok az emelkedő és a lejtő benne. Amikor a pálya melletti szervizúton futottam, akkor tudtam magam kizökkenteni kicsit, és rájönni, hol is vagyok igazából – számolt be élményeiről Gábe Tamás, a Sun City Triatlon Team elnöke, versenyzője, aki nemcsak egyszerűen szerepelt a versenyen, meg is nyerte azt.

Gábenak ez már egyfajta levezetés volt. Előtte a 70.3 Ironman világkupa-sorozat dubai állomásán állt rajthoz, ahol a huszonkettedik helyen ért célba. Ott

  • 1,9 kilométer úszás,
  • 90 kilométer kerékpározás
  • és 21,1 kilométer futás

volt a penzum. Mindezt négy óra ötven perc alatt sikerült teljesítenie.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Tükör Gábe Tamás Sun City Triatlon Team triatlon Abu Dhabi

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés