Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. március 3. 11:44 Forrás: 444.hu

Stadiont épít az egyház, de a hittanórák helyszínei nincsenek biztosítva

12,7 milliárd forintért épül Szegeden a Szeged-Csanádi Egyházmegye 8000 férőhelyes stadionja. Az építkezés egyre drágul, és közben az is kiderült, hogy az egyházmegyéhez tartozó településeken nagy szükség lenne épület felújításokra, de erre nem fordít pénzt az egyház.

Hirdetés

Ahogy mi is beszámoltunk róla, eddig kétszer drágult meg a püspök stadionja és a végösszeg már 12,7 milliárd forintnál tart. Közben a 444.hu arról ír, hogy az egyházmegyéhez tartozó településeken óriási igény lenne épületek felújítására. Mivel az egyháztól erre nem kapnak pénzt, így csak pályázatokban bízhatnak. Derekegyházán egy kis kápolnát szeretnének felújítani, amelyben akár hittanórákat vagy kisebb kulturális programokat is meg tudnának tartani.

A 444.hu idézi a Szeged-Csanádi Egyházmegye vezető pályázati referensének, Sztrémi Zsuzsannak egyik nyilatkozatát, amelyben azt mondja, az egyház nyitott a települések kezdeményezésére, mert „minden elhanyagolt épület megérdemli, hogy megújuljon és megteljen élettel. Ezekben vallási, közösségi programokat valósíthatnak meg, hittanórák helyszíne is lehet, ám van olyan település, amelyik múzeumi anyagot is elhelyezne itt."

Ezek szerint az egyház 12,7 milliárd forintot elherdál egy stadionra, akkor amikor a hozzá tartozó településeken omladozó épületeket kellene felújítani, hogy legyen hely a hitéletre.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: építés stadion Szeged-Csanádi Egyházmegye
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés