Hirdetés
Túl a városon 2019. március 2. 16:59 Forrás: Népszava/444.hu

Berlinben már visszavonulót fújt a kormány

Itthon plakát és szórólapkampánnyal uszít az Orbán-kormány az Európai Bizottság ellen, Berlinben azonban Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, a szőnyeg szélén állva, már visszakozott.

A kormány Brüsszel és Juncker elleni propagandája már a német néppárti vezetőknél is kiverte a biztosítékot. Gulyás Gergely Berlinben próbálta meg enyhíteni a feszültséget. Még arra is ígéretet tett, hogy március 15-e után leszedik a Sorost és Junckert ábrázoló plakátokat.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Balog Zoltán volt Emmi-vezető titkos berlini látogatásán a 444.hu információi szerint azt is megígérte, hogy az EP-kampány hajrájában tartózkodni fognak az ilyen provokatív stílustól.

Azonban azt már lehet tudni, hogy a kormány ajánlata nem lesz elég. Pénteken Manfred Weber (CSU) azt mondta, hogy az lehetne a megoldás, ha a kampányt a magyar kormány gyorsan visszavonná, és Orbán Viktor bocsánatot kérne.

Az ötven tagpártból álló Néppárton belül ennél is radikálisabban ítélik meg a Fidesz tevékenységét: péntek estig hét tagállamból kilenc párt vezetője küldött levelet Joseph Daul pártelnöknek, kezdeményezve a magyarok elleni fegyelmi fellépést. Mindez azt jelenti, hogy hivatalosan is megindulhat a Fidesz kizárási folyamata - ugyanis legalább hét párt kell kérje valamelyik résztvevő kitaszítását.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Jean-Claude Juncker Orbán-kormány plakátkampány