Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Fakenewsgyár Szegeden: a szegedma főszerkesztője a bíróságon hazudta, nem buktak sajtópert, amióta itt van
Szegeden 2019. március 2. 13:41

Fakenewsgyár Szegeden: a szegedma főszerkesztője a bíróságon hazudta, nem buktak sajtópert, amióta itt van

Büszkén állította a Szegedi Járásbíróságon Kapitány Gergely, amikor első fokon két év próbára bocsátották a hamis levél közlése miatt, vezetése alatt a szerkesztősége nem bukott sajtópert. Hát...

Hirdetés

Pandacsöki Boborján azonnali riposztjával: „pedig de!”

Szeptember 18-án írtak egy szöveget az útfelújításokról. A Retek utcában Solymos László alpolgármester és Mészáros Tamás nyilatkozott, erről mi is beszámoltunk. Az itt elhangzottakat „értették félre” a szegedmánál, ezért kellett helyreigazítást tenniük, ebből idézünk:

„azon hamis látszatot keltettük, hogy Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a szegedi útfelújítások előkészítése során nem járt el az elvárható gondossággal.
A valóság ezzel szemben az, hogy Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a szegedi útfelújítások előkészítése során az elvárható gondossággal járt el, amely tény ellenkezőjét semmilyen formában nem ismerte el az önkormányzat, illetve a képviseletében nyilatkozó alpolgármester.
Az alpolgármester nyilatkozata szerint a szegedi útfelújítások során számos hátráltató tényező merült fel, majd a kivitelezés megkezdése után jelezte több közműszolgáltató, hogy vezetéket kell cserélni (ilyen volt pl. a gázszolgáltató jelzése életveszélyre hivatkozva), amely munkálatok elvégzéséhez az önkormányzat értelemszerűen nem tagadhatta meg a hozzájárulást.”

A helyreigazítás érdekessége egyébként, hogy az első fokú ítélet ellen föllebbeztek, mégis, a másodfokú ítélet megszületése előtt már közölték a helyreigazítást, elismerve gyakorlatilag, hogy hazudtak, hogy esélyük sincs megnyerni a sajtóper.

Így is lett, buktak másodfokon is. A Szegedi Törvényszék tavaly, november 27-én arról tájékoztatta Szeged önkormányzatát, a szegedma ellen indított sajtó-helyreigazítási per jogerőre emelkedett 2018. november 15-én.

A február 22-i tárgyaláson, amelyen Kapitány Gergely kijelentette a hamis levél közlésével kapcsolatosan, „2018. január 1-jétől voltam főszerkesztő, a levelet nem láttam, telefonon hívtak föl ezzel kapcsolatosan. (...) Viszont 2018 óta nem volt egyetlen sajtóperünk, helyreigazításunk.”

Vagy mégis.

A Szabó Sándor kontra szegedma sajtóper egyébként folytatódik, a fakenewsgyár ugyanis fellebbezett az ellen, hogy a vezetőjét két év próbára bocsátották a hamis levél közlése miatt.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ítélet per Szegedi Törvényszék Szegedma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés