Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szabó Bálint jelentős kárt okozott a hazugságával a Cserepes sori piacnak, a városnak és a szegedieknek
Szegeden 2019. március 1. 15:50

Szabó Bálint jelentős kárt okozott a hazugságával a Cserepes sori piacnak, a városnak és a szegedieknek

Szabó Bálint hazudott, megsértette a Cserepes sori Piac Kft. jóhírnevét. Ezért a jogerős bírósági ítélet szerint nyilvánosan bocsánatot kell kérnie és fizetnie kell egymillió forint sérelemdíjat. Rácz Attila piacvezető szerint Szabó Bálint felbecsülhetetlen mértékű kárt okozott a kereskedőknek, a piacnak, a városnak, a szegedieknek.

Hirdetés

Jogerős ítéletében megállapította a Szegedi Ítélőtábla, hogy Szabó Bálint mint a Cserepes sori kereskedők képviselője 2016-ban folyamatosan, több alkalommal is valótlanul állította, hogy „a piacvezetés egyértelmű szándéka, hogy a Cserepes sori piacot 2016. december 31-ével be akarják zárni és a piacot fel akarják számolni.” Már tavaly nyáron meghozta az ítéletet a Szegedi Törvényszék, de Szabó állandóan fellebbezett, és a Szegedi Ítélőtábla végzése nyomán most jogerőre emelkedett. 

  • A Szegedi Törvényszék az ítélet indoklásában úgy fogalmazott, Szabó Bálint valótlan nyilatkozatai a médiában nagy teret kaptak, így ezzel egyértelműen megsértette a Cserepes sori Piac Kft. jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát.
  • A bíróság kötelezte Szabó Bálintot, hogy a delmagyar.hu, a szegedma.hu és a hirtv.hu sajtótermékekben, valamint a Hír TV esti híradójában fizetett közleményben adja közre, hogy valótlanságokat állított, egyúttal a jogsértés elkövetéséért elnézést kell kérnie a Cserepes sori Piac Kft.-től, valamint nyilatkoznia kell arról, hogy a piac a mai napig üzemel.
  • A Szegedi Ítélőtábla jogerős ítéletében egymillió forint sérelemdíj, valamint a perköltség és az illeték megfizetésére kötelezte Szabó Bálintot.

A többségében önkormányzati tulajdonú Cserepes sori Piac Kft. ügyvezető igazgatója, Rácz Attila lapunknak elmondta: az egymillió forintos sérelemdíj közel sem fedezi a Szabó Bálint által okozott károkat.

– A piac bezárásának hírére a kereskedők elbizonytalanodtak, máshol keresték a boldogulásukat, hiszen hittek neki, féltették a megélhetésüket. Ezek után sok árus máshol bérelt üzlethelyiséget, más tevékenységbe kezdett. A piac bezárásáról szóló hazugság óriási sajtónyilvánosságot kapott, ezért a szegediek egy része nem látogatott ki a piacra, hiszen mindenhol azt hallotta, hogy bezár a piac. Ezzel Szabó Bálint felbecsülhetetlen mértékű kárt okozott a piacnak, a kereskedőknek, a városnak és a szegedieknek – nyilatkozta a szeged.hu-nak Rácz Attila.

Az ügyvezető elmondta még, hogy Szabó Bálint téves jogi tanácsai miatt az általa megtévesztett kereskedőknek esetenként több százezer forint per-, illetve ügyvédi költséget is ki kellett fizetniük. Rácz hangsúlyozta, korábban a bíróság több mint hatvan ítéletében minden esetben a Cserepes sori Piac Kft.-nek adott igazat a bérlőkkel szemben a birtokháborítási és kiürítési perekben.

– Szabó Bálint a piac bérlőjeként is leszerepelt, hiszen pavilonjának bérleti díját sem volt hajlandó megfizetni és végrehajtás útján tudtuk csak behajtani tőle – mondta Rácz Attila.

A többségében önkormányzati tulajdonú cégnek, így azon keresztül a városnak és a szegedieknek jelentős kárt okozó Szabó Bálint polgármesterjelöltként szeretne indulni Szegeden az őszi önkormányzati választáson...

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bíróság Cserepes sori Piac Kft. ítélet per Szabó Bálint Rácz Attila Szegedi Ítélőtábla Szegedi Törvényszék
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés