Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Kék hírek
  • Elrendelte a bíróság az élettársa meggyilkolásával gyanúsított szegedi nő letartóztatását
Kék hírek 2019. március 1. 10:17 Forrás: MTI

Elrendelte a bíróság az élettársa meggyilkolásával gyanúsított szegedi nő letartóztatását

A Szegedi Járásbíróság döntése alapján 30 napra előzetesbe kerül a negyvennégy éves nő, aki a gyanú szerint 2017 májusában megölte, majd elásta az élettársát.

Hirdetés

A Csongrád Megyei Főügyészség közölte: a nő ellen emberölés, nagyobb kárt okozó csalás és hamis vád bűntette miatt folyik eljárás.

A gyanú szerint az elkövető párkapcsolatban élt a sértettel annak szegedi házában. A két nő 2017 májusában otthonukban összeveszett, dulakodni kezdtek, majd a gyanúsított megütötte és megfojtotta a sértettet. A nő ezután a holttestet egy kiásás alatt álló kerti medence gödrébe tette, felgyújtotta, majd csemperagasztóval is leöntötte. A betemetett gödör fölött a nő sziklakertet alakított ki, hogy ezzel próbálja leplezni a történteket.

A gyilkosság után a gyanúsított a sértett másik ingatlanában lakó bérlőnek azt mondta, hogy a nő börtönben van és a bérleti díj átvételére őt felhatalmazta. A gyanúsított ezzel megtévesztette a bérlőt, és 2018 júliusáig jogtalanul vett át 560 ezer forint bérleti díjat.

A gyanúsított a gyilkosságot követően csaknem egy évig élt az áldozat házában, miközben a nő családját különböző történetekkel nyugtatgatta a hollétével kapcsolatosan. A rendőrség a sértett eltűnése miatt 2018 júliusában indított eljárást, majd miután felmerült, hogy a történtek hátterében bűncselekmény állhat, kedden helyszíni szemlét tartottak a háznál, és a kertben megtalálták az asszony holttestét.

Elszámoltatása során a gyanúsított hamisan azzal vádolta meg egy férfi ismerősét, hogy segédkezett neki a holttest eltüntetésében.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye miatt rendelte el a letartóztatását, és megállapította, hogy szabadlábon hagyása esetén megkísérelheti a bizonyítási eljárás megnehezítését.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: emberölés gyilkosság Szegedi Járásbíróság Csongrád Megyei Főügyészség
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés