Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. február 28. 23:09 Forrás: MTI

Három újabb tagpárt kérte a Fidesz kizárását az Európai Néppártból

Úgy tűnik, tényleg berágtak Orbánékra saját pártcsaládjuk tagjai.

Hirdetés

A Politico nevű brüsszeli híroldal csütörtök este arról számolt be Frank Engel luxemburgi európai parlamenti képviselő tájékoztatására hivatkozva, hogy a flamand kereszténydemokraták (CD&V), a vallon konzervatív Humanista Demokratikus Centrum (CDH) és a luxemburgi Keresztényszociális Néppárt (CSV) levelet küldött Joseph Daulnak, az Európai Néppárt elnökének a Fidesz kizárását kérve.

„Nincs helye köztünk olyanoknak, akik folyamatosan szembe mennek a kereszténydemokrata eszmékkel és értékekkel”

– írta Wouter Beke, a CD&V elnöke a Twitteren.

Az előző héten két svéd konzervatív tagpárt, a Mérsékelt Párt és a kereszténydemokrata párt nyújtott be hasonló indítványt a magyar kormány legújabb plakátkampánya és a jogállamiság magyarországi helyzete miatt, valamint még rendkívüli frakcióülést is összehívtak az Európai Néppártban.

A plakátkampányra Frans Timmermans, a szocialisták EB-elnöknek szánt csúcsjelöltje is reagált: szerinte a hazugságok terjesztése helyett valódi problémák megoldására is költhetné Orbán az adófizetők pénzét – írta a 24.hu.

A magyar szocialista EP-képviselő, Ujhelyi István a minap az összes néppárti politikus postaládájába tájékoztató szórólapot dobott az Európai Parlament brüsszeli székházában, amin a legújabb fideszes plakátkampány hazugságaira hívja fel a figyelmet. Ujhelyi ezzel próbálja meg elérni, hogy kizárják a Fideszt a konzervatív pártcsaládból.

Az Európai Néppárt alapokmányának értelmében legalább öt különböző országból hét tagpárt kezdeményezheti bármely másik tag kizárását.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: EU Európai Néppárt Európai Parlament Európai Unió Fidesz kampány Orbán Viktor Orbán-kormány plakátkampány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés