Hirdetés
Szegeden 2019. február 28. 18:29

Nyugdíjas bál az IH-ban: a fiúk a lányokkal táncolnak reggelig

Képriport
Tizenkettő plusz egyedszer rendezték meg Szegeden a nyugdíjas bált. Az IH Rendezvényközpont Boncz Géza termében Botka László polgármester mondott köszöntőt, a Pavane megmutatta, hogyan kell táncolni, hogy aztán mindenki kedve szerint járja.
Hirdetés

– Tizenhat évesen voltam először bálban – tavalyelőtt – mondta nevetve Süli Lászlóné, a Vám- és Pénzügyőrség helyi nyugdíjasklubjának az elnökhelyettese. – Az is nagyon szép volt, de ezek a bálok teljesen másak, mint az akkoriak. Most már visszafogottabbak vagyunk.

Süli Lászlóné és Gombkötő Lajos is arról beszélt, ezen a napon senki nem akar (hamar) hazamenni

– Tavaly hajnali háromkor mentünk el Boros Gyulával, akkor zártuk a bált... – jegyezte meg Gombkötő Lajos, a klub vezetője. Ennyit a visszafogottságról...

Az biztos, a Boncz Géza teremből egy ideig még biztosan senki nem akar hazamenni. A Senior Center szervezésében, rendezésében megtartott idei nyugdíjas bál már a tizenkettő plusz egyedik volt – ezt Boros Gyula mondta így, ennél politikailag korrektebbül nem nagyon lehetett volna a rendezvény sorszámáról beszélni. A Senior Center vezetőjének köszöntője után Botka László mondott rövid megnyitó beszédet.

Emlékeztette a teremben lévőket arra, hogy a Tavaszköszöntő télbúcsúztató bált „alig előzte” meg a nyugdíjas karácsonyi ünnepség – máris újra ünnepelhetnek. A polgármester elmondta, a karácsony óta eltelt két hónapban is sok minden történt Szegeden.

– Elfogadtuk a város rekordköltségvetését, ennek kétharmadát, hatvanmilliárd forintot fordítunk Szeged fejlesztésére. A beruházások közül fontos, hogy megkezdjük a Senior Center felújítását és a városrészekben működő nappali nyugdíjasklubok felújítását is. A költségvetésben azt is meg tudtuk teremteni, hogy a tavalyi tizenöt millió forint helyett idén huszonkét millió forinttal tudjuk a nyugdíjas klubokat támogatni

– mondta a polgármester. Botka László ezután Szeged évfordulóiról beszélt: a nagy árvíz 140 éve öntötte el a várost, de a háromszáz éves évforduló is idén van: háromszáz éve kapta a szabad királyi városi címet Szeged.

A polgármesteri köszöntő után a Pavane Táncegyüttes tagjai előbb bécsi keringőt, majd körmagyart, végül palotást táncoltak. Fellépésük után Vecsernyés Robi és Rokolya Károly kezdett zenélni, sok fiatalember már ekkor úgy gondolta, elkezdi megtáncoltatni a lányokat. És ők örömmel vették ezt. Hátrább közben egymás után készültek a szelfik is.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László IH Rendezvényközpont nyugdíjas Senior Center nyugdíjas bál