Szegeden 2019. február 28. 16:53

Mózes Ervinnek úgy indult ma a napja, ahogy máskor, de nem úgy ért véget

Mózes Ervin az utolsó munkanapját töltötte csütörtökön jegyzőként a szegedi polgármesteri hivatalban.

Mózes Ervin főjegyző utolsó munkában töltött napja ugyanúgy indult, mint az összes többi. Már reggel negyed nyolckor benn volt az irodájában

– Vidám nap lesz – mondta az irodavezetőknek a reggeli értekezleten, akiknek megköszönte a munkáját, majd azzal búcsúzott tőlük, hogy „érdekes érzés az utolsó nap, kívánom, hogy ti is éljétek meg!”

Délelőtt hosszan beszélgetett az irodájában a két fiatal és csinos aljegyzőjével, Martonosi Évával és Kopasz Vandával, majd megindult az áradat, egymásnak adták a kilincset a kollégák, akik apróbb ajándékokkal búcsúztak el a főjegyzőtől.

Mózes Ervin megkapta többek között A legjobb főnök Oscar-díját, A házasság dicsérete és az Utazás a sakk királyságban című könyvet, de meglepték viccújsággal és egy Sipos János előadásra szóló belépővel is, aki Fuss, hogy érezd: élsz! címmel beszél majd az IH-ban a futásról, a rendszeres mozgás fontosságáról és öröméről. Aki nem tudta, eláruljuk, Mózes Ervin több sportot is űzött, sőt űz még ma is, egyik ilyen a hosszútávfutás. 65 év ide, 65 év oda, ma is rója a kilométereket. Kollégáitól vicces jókívánságokat is kapott, olyanokat például, hogy... igyon sok folyadékot vagy szívjon sok friss levegőt vagy öltözködjön a korának megfelelően.

– Hogy milyen az utolsó napom? Olyan könnyes-vidám – mondta a telefonba egy ismerősének, majd az órára pillantott, amely 12 óra 5 percet mutatott, és közölte: – Már csak 205 percem van.

Kora délután betoppant Feketéné Kormányos Ilona, a főjegyző korábbi titkárnője is, aki mindig segítőkész volt, s olyan dallamosan beszélt a telefonba, hogy öröm volt vele diskurálni.

Délután kis házi ünnepségen búcsúztatták el Mózes Ervint, aki megköszönte a város vezetésének és a kollégáinak, hogy együtt dolgozhatott velük. Helytállásodért aranyéremmel köszönte meg Feketéné munkáját, akivel 5905 napot dolgozott együtt. Jelenlegi titkárnője, Joó Gabriella is kapott aranyérmet, ő 973 napig segítette a főjegyző munkáját. Mózes azt mondta a jelenlévőknek, hogy „ez a csapat így együtt a labdarúgás Real Madridja.” (A címzetes főjegyző nagy Real-drukker – a szerk.) Ez magas labda volt, amit azonnal le is csaptak a Barça-szurkolók, hiszen szerda este a Barcelona simán verte a Király kupában madridiakat.

Botka László polgármester megköszönte Mózes Ervin jegyzői munkáját, hangsúlyozva, ez nem a búcsú napja, hiszen továbbra is segíti majd az önkormányzat munkáját. A polgármester egyúttal viccelődve meghívta a friss nyugdíjast a csütörtöki nyugdíjas bálba, hozzátéve, háromszáz tagtársa várja.

Mózes Ervin főjegyző utolsó munkában töltött napja nem ugyanúgy ért véget, mint az összes többi. Négy órakor még nyújtotta a perceket, még nyújtotta a szót a kollégáival. Láthatóan nehezebben indult haza, mint máskor...

Mózes Ervin tizenhét év jegyzőség után vonult nyugdíjba.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: címzetes főjegyző Mózes Ervin nyugdíj