Hirdetés
Kék hírek 2019. február 28. 13:07

Szatymazi utcai gyilkosság: jogerősen tíz év börtönt kapott a tettes

A Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta az első fokú ítéletet, a barátnőjét megfojtó vajdasági férfi börtönbe vonul.

Hirdetés

Emlékezetes gyilkossággal indult 2018 a Szatymazi utcában: egy férfi megfojtotta barátnőjét, majd öngyilkos próbált lenni, de nem sikerült neki. Ekkor segítséget kért az egyik szomszédjától, aki értesítette a rendőrséget. Az ügynek most lett vége jogerősen, tíz évet kapott a vajdasági férfi, aki feltételesen a büntetés kétharmada után bocsátható szabadlábra. Már első fokon ez volt az ítélet, akkor az ügyész a döntést tudomásul vette, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára. Az ítélet indoklásában elhangzott: tekintettel az ügy összes körülményére, az elsőfokú bíróság törvényes és arányos büntetést szabott ki, így a táblabíróság nem látott indokot arra, hogy a büntetés mértékét csökkentse.

A vádlott 2017. október 25-étől párkapcsolatban élt barátnőjével, a sértettel. Bár rendszeresen találkoztak, nem létesítettek élettársi kapcsolatot. Viszonyuk alapvetően kiegyensúlyozott volt, azonban a nő többször kifogásolta a vádlottnál alkalomszerűen előforduló túlzott alkoholfogyasztást. Ezt szóvá is tette a férfinak.

2017. december 30-án este a vádlott és a sértett a barátaikkal együtt érkeztek a szerbiai Vajdaságból Szegedre, azért, hogy másnap közösen megünnepeljék a szilvesztert. A társaság egy szegedi lakásban szállt meg. December 31-én a kora esti órákban még két barátjuk csatlakozott hozzájuk. A társaság férfi tagjai a lakás konyhájában beszélgettek, italoztak. Ezt követően a társaság a Széchenyi téri utcai ünnepségen köszöntötte az újévet, majd italozni mentek, és ekkor a vádlott leittasodott.

A sértett – látva a vádlott viselkedését – már a szórakozóhelyen elhatározta, hogy szakítani fog a vádlottal, de ezt akkor még nem mondta el neki. Hajnali 4 és 5 óra között a vádlott és sértett taxival hazament a lakásba, ahol beszélgetni kezdtek. Ekkor közölte a sértett barátjával, hogy ismételt leittasodása miatt szakít vele. A vádlott ezt ekkor tudomásul vette, vita nem alakult ki közöttük, aludni tértek, akárcsak az időközben hazaérkező barátaik.

Ébredés után szótlanul feküdtek egymás mellett az ágyon, amikor a vádlott minden előzmény és szóváltás nélkül az ágyban mellette fekvő sértetthez fordult, megragadta a nő nyakát, és azt szorítani kezdte. A férfi a védekezni próbáló nő fejét kétszer nekiütötte a falnak, arcát többször tenyérrel és ököllel is megütötte, és mindaddig fojtogatta a sértettet, amíg az el nem ájult, és életét vesztette.

Miután a nő nem adott életjeleket, a vádlott felhagyott a bántalmazással, és úgy döntött, hogy öngyilkosságot követ el. Kiment a konyhába, magához vett két kést, ezeket bevitte a szobába, ahol az ágy szélén ülve, mintegy harminc percen át vágott és metszett sérüléseket ejtett a bal alkarján. Miután öngyilkossági kísérlete nem vezetett eredményre, elhagyta a lakást, és egy szomszédot kért arra, hogy telefonon értesítse a rendőrséget és a mentőket, mert megölte a barátnőjét.

A sértett halálát a fojtás következtében bekövetkezett fulladás okozta.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is a témában!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gyilkosság Szegedi Ítélőtábla