Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. február 27. 19:51 Forrás: MTI

Megszüntették a nyomozást Nikola Gruevszki Magyarországra érkezése miatt

A rendőrség bűncselekmény hiányában lezárta a volt macedón miniszterelnök ügyét.

Hirdetés

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata azt közölte: az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda több feljelentés alapján tavaly december 18-án rendelt el nyomozást embercsempészés és más bűncselekmények gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Az eljárást a nyomozó hatóság bűncselekmény hiányában 2019. február 22-én megszüntette.

Szerdán több portál a rendőrségi határozatra hivatkozva azt írta: 

„a nyomozás során megállapítást nyert, hogy Nikola Gruevszki mind a magyar-szerb államhatáron történő belépéskor, mind pedig az azt megelőző határátlépések során érvényes, utazásra jogosító okmányokkal rendelkezett, továbbá a schengeni övezetbe történő beléptetése is a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően történt”.

Nikola Gruevszkit, aki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, tavaly májusban ítélték el hivatali visszaélés miatt. November 12-én elfogatóparancsot adtak ki ellene, egy nappal később pedig ő maga tudatta egy közösségi oldalon, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért. 

Szkopje még aznap nemzetközi elfogatóparancsot is kiadott ellene. Egy héttel később Gruevszki szintén a közösségi médiában jelentette be, hogy megkapta a menekültstátuszt Magyarországon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Macedónia menedékjogi kérelem menekült migráns miniszterelnök Nikola Gruevszki nyomozás Orbán Viktor Orbán-kormány Országos Rendőr-főkapitányság rendőrség
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés