Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. február 27. 13:30 Forrás: MTI

Gyurcsány szerint Merkel szemet huny Orbán Európa-ellenes politikája felett

A DK elnöke a Facebookon is közzétett nyílt levelében arra kérte a német kancellárt, hogy miként korábban is sokszor és bátran megtette, most is álljon ki az elvei és a meggyőződése mellett.

Hirdetés

A magyar pártelnök úgy fogalmazott:

Angela Merkel felelőssége is, hogy a magyar kormány nem Európa egységén, hanem a bomlasztásán munkálkodik. Azt írta, hogy a kancellár talán azért huny szemet Orbán Viktor politikája felett, mert így képviseli a német befektetők érdekeit, esetleg azért, mert meg akarja őrizni az Európai Néppárt egységét.

Gyurcsány Ferenc szavai szerint nem Angela Merkel tartja a hatalomban a magyar miniszterelnököt, de mentegető, elnéző politikájával akarva-akaratlanul hozzájárul ahhoz.

A DK elnöke szerint sok tízmillió eurónyi állami pénzből helyeznek ki országszerte olyan plakátokat, amik azt állítják, hogy az Európai Unió bevándorláspárti többsége, benne az Európai Néppárt, Magyarországra tör. Hozzátette, olvasta Angela Merkel arról szóló nyilatkozatát, hogy ezzel nem ért egyet, és majd el is fogja mondani a magyar miniszterelnöknek. Gyurcsány Ferenc azzal folytatta gondolatmenetét, hogy egy ilyen beszélgetés nem hoz változást, mert utána is

„marad a megtévesztett, félrevezetett magyar nép, az erős Európa-ellenes hangulat, a manipuláció”.

Ha Németország szemet huny a magyar kormány politikája felett, és csak szavakban áll ki Európa mellett, akkor iszonyatos évek várnak Európára is, Magyarországra is – foglalta össze véleményét a DK elnöke.

Ha ezek után kíváncsi Gyurcsány komplett Facebook-posztjára, benne a nyílt levél teljes szövegével, itt máris elolvashatja:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Angela Merkel Demokratikus Koalíció DK Gyurcsány Ferenc EU Európai Unió Orbán Viktor Orbán-kormány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés