Hirdetés
Szegeden 2019. február 27. 08:52

Idén is megrendezik a tavaszi állásvadászatot a TIK-ben

Közel hetven kiállító érkezik a szegedi egyetem idei tavaszi állásbörzéjére. Az egyéni és csoportos képzések mellett stílustanácsadás, interjú szimuláció, grafológiai elemzés és CV fotózás is várja majd a résztvevőket.
Hirdetés

Az SZTE Karrier Iroda állásbörzét megelőző programjai, a felkészítő napok azt a célt szolgálják, hogy a hallgatók eredményesen szerepeljenek a toborzási helyzetekben.

Március 7. és 11. között egyéni tanácsadásokkal várják mindazokat, akik szeretnének pontosabb irányokat kijelölni, fontosnak érzik, hogy foglalkozzanak a pályatervezéssel illetve meggyőző, vonzó önéletrajzot szeretnének magukénak tudni. Személyre szabott stílustanácsadásra, illetve interjú szimulációra és grafológiai elemzésre is jelentkezhetnek az érdeklődők.

A csoportos képzések ez alkalommal három témát ölelnek fel. Az asszertív önérvényesítés és kommunikáció workshopon a résztvevők megismerhetik azt a kommunikációs stílust, amivel hatékonyan tudják magukat érvényesíteni.

A döntések és választások workshop segít a tudatosabb és hatékonyabb döntéshozatalban, a korlátozó tényezők feloldásában, míg a vezetői készségfejlesztő workshop azt járja körbe, hogy milyen értékek és kompetenciák kellenek ahhoz, hogy valaki valóban jó vezetővé váljon.

Március 12-én, kedden 9-kor nyitja kapuit a tavaszi állásbörze a Karrier Iroda szervezésében.

Az eseményre az egyetem gyakornoki helyet kereső hallgatóit, leendő frissdiplomásait és minden olyan már szakmai tapasztalattal rendelkező érdeklődőt várnak, aki kíváncsi arra, hogy jelenleg milyen nyitott pozíciókat kínálnak a munkáltatók.

A régió legnagyobb álláskeresési fórumának ismét az egyetem központi helyszíne, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriuma ad otthont.

A közel 70 kiállító között regionális cégek, az ország legnagyobb multinacionális és hazai vállalatai, munkaerő-közvetítők és egyéb szolgáltatók egyaránt megtalálhatóak.

A céges képviselők személyesen tájékoztatják a látogatókat a kínált pozíciók jellegzetességeiről, elvárásokról, a jövőben várható gyakornoki- és munkalehetőségekről. Az állásbörze hangulatos helyszíne egyéb kísérő programoknak is helyet ad. Idén is lesz CV fotózás, grafológiai tanácsadás, amely mindig nagyon népszerű a látogatók körében.

Március 12-én, az állásbörze napján a József Attila Tanulmányi és Információs Központ kiállítói terében a 10 órától kezdődő előadások során olyan dilemmákat érintenek, hogy milyen előnyöket és lehetőségeket tartogat a multi, kkv-s vagy épp a startup lét, hogy milyen modern formái vannak a munkakeresésnek és bemutatkozásnak a digitális térben.

Ezt követően 14 és 15 óra között az Élő könyvtár program során a hallgatók egy-egy neves volt SZTE-s hallgató pályaútját ismerhetik meg.

Valamennyi program ingyenes, a tanácsadásokra és worshopokra azonban előzetes jelentkezés szükséges március 3-ig.

Képeink illusztrációk, korábbi állásbörzéken készültek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: állásbörze Szegedi Tudományegyetem TIK