Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. február 27. 07:13 Forrás: MTI / Port.hu

Évek óta először nőtt az Oscar-gála nézettsége, pedig nem volt házigazdája

Tizenegy százalékot a tavalyi rekordmélyponthoz képest, Észak-Amerikában. De azért jövőre újra lesz hivatalos műsorvezető. Legalábbis ezt tervezik.

Hirdetés

A vasárnapi ceremóniát élőben közvetítő ABC televízió adatai szerint 29,6 millió észak-amerikai néző látta az Oscar-díjak átadását. Tavaly 26,5 millió néző volt kíváncsi a gálára, ehhez képest az idei nézettség 11 százalékos növekedést mutat.

2014 óta először fordult elő, hogy nem csökkent a gála nézettsége az előző évhez képest, hanem növekedett.

Az amerikai filmakadémia Kevin Hart visszalépése után úgy döntött, hogy hosszú idő után először házigazda nélkül rendezi meg díjátadó műsorát. Hogy pótolják a műsorvezetőt, számos közkedvelt sztárt kértek fel a díjak átadása mellett ezúttal a produkciók és a különböző bejátszások felkonferálására is. Köztük volt Barbra Streisand, Mike Myers, Queen Latifah és Serena Williams is.

Rob Mills, az ABC alelnöke elmondta, hogy miközben a show úgy látszik jobban működött házigazda nélkül, jövőre azért szeretnének ismét egy műsorvezetőt.

„Képzeljük csak el, mi történt volna, ha a borítékos malőr ebben az évben történik, és nincs műsorvezető”

– vetette fel a Variety című szaklapnak nyilatkozva, arra utalva, hogy 2017-ben a győztes nevét rejtő borítékot véletlenül elcserélték, a gála színpadán a Kaliforniai álom című filmet hirdették ki a legjobb filmként, és csak percekkel később derült ki, hogy az Oscart a Holdfény nyerte. 

„Nehéz elképzelni azt a pillanatot Jimmy Kimmel nélkül, aki képes volt úrrá lenni a káoszon”

– fűzte hozzá az alelnök.

Az Oscar-díjak idei nyerteseiről sok videóval illusztrálva itt írtunk részletesen, és ott voltunk a szegedi Oscar-éjszakán is, hogy leteszteljük a Délvidék Házat, ahol most a filmvetítések vannak a felújítás miatt bezárt Belvárosi Mozi helyett.

(Fotó: Lady Gaga a Shallow című dalért kapott Oscar-díj átvétele után – Getty Images/Frazer Harrison)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: film gálaest média mozi Oscar-díj tv nézőszám
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés