Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. február 26. 23:17 Forrás: MTI / 24.hu

Ujhelyi szórólapokkal próbálja elérni az Európai Néppárt EP-képviselőinél, hogy zárják ki a Fideszt

A szocialista politikus szerint a legújabb magyar kormányzati kampánnyal a saját pártcsaládját támadja a Fidesz, Orbán pedig számtalanszor átlépte már a vörös vonalat. 

Hirdetés

Ujhelyi István EP-képviselő kétoldalas szórólapot helyezett el a Fideszt is soraiban tudó, konzervatív Európai Néppárt mind a 217 képviselőjének postaládájában az Európai Parlament brüsszeli székházában. A politikus élő facebookos bejelentkezésében elmondta: a magyar kormány újabb kampányára reagálva teszi ezt. 

Kovács Zoltán államtitkár kedden arról beszélt, hogy minden magyar állampolgár levelet kap arról, hogy a Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság hogyan szervezi szerintük a nemzetközi migrációt.

Ujhelyi szerint az ő szórólapjának egyik oldalán a hazug Juncker-Soros-plakátkampány látható, a másikon pedig egy felszólítás és egy emlékeztető a néppárt politikusainak arról, hogy 

„olyan embert védenek Orbán Viktor személyében a pártcsaládjukban, aki számtalan alkalommal átlépte már a néppártiak által is többször meghúzott »vörös vonalat«”.

„Manfred Weber néppárti frakcióvezető számtalanszor beszélt arról, hogy a Fidesz túlment a határon. Ehhez képest az Európai Néppárt továbbra is sunyin tűri, hogy a CEU-t elüldözzék, a civil szervezeteket vegzálják és megbélyegezzék, vagy hogy a kormányfő családjáig érő korrupciós ügyben a fideszes legfőbb ügyész még egy néppárti kezdeményezésű parlamenti meghallgatáson is gyáva legyen részt venni” – írta tájékoztatásában az MSZP politikusa.

Ujhelyi arra is felhívja a figyelmet, hogy a Fidesz épp saját pártcsaládját támadja, amikor az Európai Unió jelenlegi vezetését bevándorláspárti összeesküvőknek állítja be.

Facebookos videójában a szocialista politikus arról is beszélt, hogy

Manfred Weber néppárti csúcsjelöltnek a szocialisták szavazataira is szüksége lesz, ha a Bizottság elnöke szeretne lenni, viszont ne számítson a szavazataikra, ha a Néppárt tagja marad a Fidesz.

A kormány most bejelentett levélkampányával egybecsengő, néhány hete megjelent óriásplakátok miatt már egy sor konzervatív európai politikus háborodott fel, és még rendkívüli frakcióülést is összehívtak az Európai Néppártban. Svéd néppártiak pedig kezdeményezték a Fidesz kizárását a pártcsaládból. A plakátkampányra Frans Timmermans, a szocialisták EB-elnöknek szánt csúcsjelöltje is reagált: szerinte a hazugságok terjesztése helyett valódi problémák megoldására is költhetné Orbán az adófizetők pénzét – írja a 24.hu.

Ujhelyi István élő bejelentkezését Brüsszelből az alábbiakban akár rögtön meg is nézheti.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: EP-választás Európai Parlament Fidesz kampány Orbán Viktor Orbán-kormány plakátkampány Ujhelyi István levélkampány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés