Hirdetés
Szegeden 2019. február 25. 12:31

Joób Márton: Minden gyerek egy újabb csoda

Képriport
Valentin napján született meg a Joób-család tizedik gyermeke. Amikor hazavitték a kórházból, testvérei azért vetélkedtek, hogy Gordont a kezükbe vehessék.

Joób Márton, háromszoros világbajnok kenus, önkormányzati képviselő és felesége, Dóri azt vallják, minden gyerek a családjukban egy újabb csoda. A csecsemőtől a kamaszig minden korosztály egy fedél alatt él náluk, és ez amilyen nagy kihívást, olyan sok örömöt is okoz. A legidősebb gyermek Gréti (14), majd Martin (12), Noel (10), Kevin (9), Doroti (7), Goldi (5), Melodi (4), Molli (3), Lotti (1,5) következnek, őket követte most az egyhetes Gordon.

– Az otthonunk tele van élettel és reménységgel – mondja Joób Márton. Felesége hozzáteszi: – A kicsi nemét ezúttal titokban tartottuk, ezért meglepetés volt az újabb kisfiú a gyerekeknek.

Amikor hazavitták Gordont, volt is öröm, hiszen minden idősebb testvér szerette volna legalább egy kis ideig a kezében tartani a család legkisebb tagját.

A házaspár azt vallja, minden gyerekkel egy kicsit ők is megújulnak, ezért azt gondolják, Gordonnak is lesz még kisebb testvére. Hangsúlyozzák, sosem várták el az állam vagy bárki más segítségét, nekik fontos, hogy nagycsaládban éljenek, és mindig számíthassanak egymásra. Amióta összeházasodtak, azóta is minden nehézséget együtt oldanak meg. Az egy életen át tartó elkötelezettség olyan erőt ad nekik, amit csak azok érthetnek igazán, akik hasonlóan gondolkodnak a házasságról, családról.

A Joób házaspár hangsúlyozza, mindent közösen terveznek meg, így a gyermekvállalás is minden esetben az ő döntésük volt, de most már a gyerekek is kérdezgetik, mikor jön a következő kistestvérük. – Persze, náluk is vannak konfliktusok, de az az elvük, hogy addig nem fekszenek le, amíg át nem beszélték a problémát, és nem áll vissza a teljes béke a családban – hangsúlyozza Dóri.

A szülők szeretnének minden gyermekükre egyformán figyelni. Bár azt is hozzáteszik, hogy a nagycsalád egyik nagy előnye, hogy a gyerekek egymástól is rengeteg szeretetet kapnak. A Joób-családban a zenetanulás és a sport egyaránt fontos, de a gyerekek eldönthetik, milyen sportágat és hangszert választanak. Persze, hatalmas logisztikai háttér kell egy ilyen nagy család életének a megszervezéséhez. Mindennap 2-3 órába telik a gyerekek fuvarozása, amit a szülők közösen oldanak meg. Emellett Dóri a háztartást, Márton pedig az önkormányzati munkái mellett a vállalkozásait vezeti. 

A házaspár elismeri, nagyon elfáradnak estére, mire mindenki ágyba kerül, ám ők mindig boldogan alszanak el, hiszen a nagycsalád örömet, boldogságot jelent nekik.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gyerek Joób Márton születés