• Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Eggyel bentebb vagyunk a csoportkörben: HBC Nantes–MOL-Pick Szeged 29–26 (13–11)
Ziccer 2019. február 23. 19:01

Eggyel bentebb vagyunk a csoportkörben: HBC Nantes–MOL-Pick Szeged 29–26 (13–11)

Kicsit „gyakorolt” is JCP a csapatával: tét nélküli meccsen kaptak ki a kékek Nantes-ban.

HBC Nantes–MOL-Pick Szeged 29–26 (13–11)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 13. forduló, Nantes, Palais des Sports de Beaulieu, 5500 néző. Vezette: Horacek, Novotny (csehek).
HBC Nantes: Bonnefoi – Balaguer 3, Delecroix, Pechmalbec 1, Claire 5, Nyokas, Rivera 8/4. Csere: Siffert (kapus), Lagarde, Tournat 6, Gurbindo 2, Feliho 1, Emonet 1, Lazarov 2. Vezetőedző: Thierry Anti.
MOL-Pick Szeged: Alilovic – Šostarič 4/1, Maqueda, Henigman, Bánhidi 3, Källman 3, Bombac 3. Csere: Šego (kapus), Blazevič, Zsitnyikov 1, Sigurmannsson 6/4, Balogh, Gaber 1, Cañellas 1, Bodó 3, Kašpárek 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 6, illetve 12 perc.
Hétméteresek: 4/4, illetve 7/5.

Megint #motw-ot, azaz Match of the weeket, magyarán A hét meccsét játszották a kékek, ez akár jó előjel is lehetett. De nem lett végül az.

Az első gól a Pické volt, a csapat első támadásából, egy nem akármilyen Heningman-passzt használt ki Bánhidi. Majd egyből „ölt” az irányító, ha piros lapot kap, sem csodálkoztunk volna, megúszta két perccel. Így kezdődött az idei Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó idegenbeli meccse. Hibát, hibára halmoztak a lövők az elején, mindkét oldalon, kicsit ez is jelezte, túl sok tétje nem volt a találkozónak, a Nantes-nak volt picit fontosabb. Vezetgetett a Szeged, majd a 21. percben 8–7-nél először volt előnyben a hazai csapat, amely meg is tartotta az előnyét a félidő végéig, 13–11-gyel mentek be az öltözőbe a srácok. A védekezés megvolt, a támadójáték viszont koránt sem volt a megszokott, hirtelenjében nem is emlékszem, mikor lőtt utoljára tizenegy gólt az első félidőben a csapat. Na jó, megvan: 2018. szeptember 23., Újszeged. Az ellenfél? A Nantes!

A második félidő eleje sem volt az igazi, már majdnem rendre egyenlítettek a kékek, amikor megint kettő, sőt sokszor három, majd négy gól is lett a franciák előnye. A végén elengedtük a meccset, de nem is nagyon lett volna értelme túlküzdeni magunkat.

Déjà vu – ha már Nantes, ugye – volt ez a meccs abból a szempontból is, hogy Balogh ezúttal sem lőtt gólt. Baj persze nincs, másodikok vagyunk a csoportban, jön még a Zágráb Újszegedre, azon is túl kell majd lenni, az a meccs (valószínűleg) meg is lesz. Azt talán lehet sajnálni, hoyg megint nem sikerült Nantes-ban nyerni, de igazából kár ezen bánkódni.

gszl

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának összefoglalóját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged