Szegeden 2019. február 23. 18:23

Pecsenye sült, forralt bor gőzölgött Tápén

Elűzték a telet is a Heller Ödön Művelődési Ház udvarán.

„Ma is a biztos utat választottuk Tápén, hiszen mindenki megsüthette a pecsenyéjét, majd viszlátot mondtunk a télnek. Második alkalommal szerveztük meg a Pecsenye- és forraltborfesztivált. Kiváló ételek, ízletes borok, érdekes előadás a népszokásokról és jó hangulat jellemezte ezt a kicsit még télies napot” – írta Szécsényi Rózsa önkormányzati képviselő Facebook-oldalán ahhoz a galériához, amelynek fotói a Heller Ödön Művelődési Házban készültek a II. pecsenyesütő és forralt bor napon készültek.

A kulináris élvezeteken túl „dolgozni” is kellett: a hagyományőrzők elégették a kiszebábot, hogy mihamarabb véget érjen a tél. Este héttől pedig batyus bálra vártak mindenkit a Házasok Klubja szervezésében.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: forralt bor gasztronómia Heller Ödön Művelődési Ház Pecsenyefesztivál Szécsényi Rózsa Tápé