Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. február 23. 17:47 Forrás: MTI

Egyből megválasztották az RMDSZ régi-új elnökét

Újra Kelemen Hunort választotta elnökévé a Romániai Magyar Demokrata Szövetség a kolozsvári kongresszusán.

Hirdetés

Kelemen Hunor egyedül indult a tisztségért, és 728 szavazatot kapott a leadott 757-ből. Programbeszédében rámutatott: míg 2018, Erdély és Románia egyesülése centenáriumának éve a visszatekintésre adott alkalmat, a 2019-es évnek a jövő felé fordulás évének kell lennie, hiszen a mostani gyerekek jó eséllyel megélik a XXII. századot. Úgy vélte: nemzedékének az a feladata, hogy helyzetbe hozza a mai húsz-, harmincéveseket.

– Abból kell kiindulni, amit el akarunk érni – fogalmazott az elnök.

Az RMDSZ-kongresszuson pódiumbeszélgetésen bocsátották közvitára az Erdély jövőjéről készített vitairatot. Mint Porcsalmi Bálint ügyvezető elnök megfogalmazta: cél a teljes értékű erdélyi magyar társadalom megteremtése, a két jelszó pedig az erdélyiség és a versenyképesség.

A kongresszus határozatban nyilvánította ki, hogy a magyar közösség szimbólumának tekinti a piros–fehér–zöld színeket, a székely zászlót, a magyar himnuszt és a székely himnuszt. „Elvárjuk Románia, az Európai Unió és a nemzetközi közösség támogatását nemzeti identitásunk megtartásában jelképeink szabad használata által” – áll a határozatban.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Erdély Románia Kelemen Hunor RMDSZ Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés