Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. február 22. 18:16

Katona-hagyományok őrzőit köszöntötte Botka László

Képriport
A város egyik legrégebbi civil szervezete, a Szegedi Bajtársi Klub három kilencven éves tagját köszöntötte ma Botka László polgármester. A közhasznú szervezetként működő klub közgyűlése alkalmából Szeged aranyérmét is átvehették a katona-hagyományok őrzői.

Hirdetés

A Szegedi Bajtársi Klub a legrégebben működő szegedi nyugdíjasklub, és a bajtársak büszkélkedhetnek a legtöbb taggal is. Fegyveres Erők és Testületek Nyugállományú Tagjainak Klubja néven 1971 januárjában alakult a jelenlegi szervezet elődje.

Akkor huszonheten voltak, ma már több mint kétszáz taggal működnek, így a közel hetven szegedi nyugdíjas szervezet között ők rendelkeznek a legnépesebb tagsággal.

A közhasznú szervezetként működő klub ma délután a Megyeháza éttermében tartotta éves közgyűlését, amelyen Botka László polgármester köszöntötte a katona-hagyományok szegedi őrzőit, különös tekintettel azt a három idős tagot, akik ebben az évben töltötték vagy töltik be a kilencvenedik életévüket.

– Öröm látni, hogy Szegeden vannak ilyen összetartó közösségek. A hosszú élet egyik alapja és titka a közösséghez való tartozás. Szeged egyik legtradicionálisabb és legtöbb munkát végző nyugdíjas szervezete egyben meghatározó szerepet tölt be a helyi katona-hagyományok őrzésében is. Jó látni, hogy odafigyelnek egymásra, támogatják, segítik azt, aki rászorul. A szegediek egyik nagyon fontos erénye a szolidaritás, ezért is támogatjuk a városban működő több mint hatvan nyugdíjas szervezetet.

Botka László bejelentette, a város idei költségvetését úgy fogadták el, hogy

minden eddiginél nagyobb összeg, 22 millió forint szerepel a nyugdíjas szerveztek programjainak támogatására.

A pályázatokat hamarosan ki is fogják írni.

Az idén húsz esztendeje közhasznú civilszervezet tagjainak munkáját a polgármester Szeged város aranyérmével és oklevelével köszönte meg.

Botka László köszöntötte a klub három idős tagját is, akik az idén töltötték vagy töltik be kilencvenedik életévüket.

Elsőként Sikula Szabolcs nyugállományú alezredest, aki január 2-án született. Szegeden sokan ismerik a nyugdíjas Szabolcs bácsit, aki kora ellenére továbbra is fáradhatatlanul dolgozik az idősek ügyéért.

Gulyás András nyugállományú alezredes Dombegyházán született, kilencvenedik születésnapját hivatalosan június elején ünnepli majd, de most egykori bajtársai körében is köszöntötték.

A harmadik ünnepelt, Árva Ferenc tagsági viszonyát ugyan továbbra is fenntartja, de egészségi állapota miatt a rendezvényeken már nem tud megjelenni, őrzi jó kedélyét és figyelemmel kíséri a klub életét. Az emléklapot társai juttatják majd el hozzá.

Nyitóképünkre kattintva megnézhetik Iványi Aurél fotóit.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László köszöntés Szegedi Bajtársi Klub születésnap
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés