Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. február 22. 11:30 Forrás: Index/RTL Klub

A kötelező állami tankönyvek ellen tiltakoznak a szülők

Január óta akciózik a Szülői Hang nevű civil csoport, mivel a kormány döntése értelmében jövőre a magánkiadók tankönyveinek jelentős része lekerül a választható tankönyvek listájáról akkor is, ha az államinál jobbak.

Hirdetés
Hirdetés

A tiltakozó szülők most egy videóüzenetben hívják fel a figyelmet a kormány döntésére és így tiltakoznak az új rendszer bevezetése ellen.

„Tudta, hogy a kormánytól idéntől megtiltja az iskoláknak, hogy magánkiadású tankönyveket rendeljenek?” – teszi fel a kérdést a videóban egy szülő. Az akcióhoz eddig már közel 4 ezren csatlakoztak.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint lehetetlen oktatni az uniformizált tankönyvekből. Azonban tanároknak jogában áll, hogy a szülőkkel együttműködve a szülők vásárolják meg azt a tankönyvet, amit ők jónak gondolnak, illetve amit a tanár javasol. Éppen ezért a videóüzenetben szereplő Miklós György, arra ösztönzi a többi szülőt, keressék meg gyerekeik tanárait, és kérdezzék meg, melyik tankönyvet tartják a legjobbnak.

A szülők szerint az állami könyvek nem váltak be, azonban kormány szerint minden rendben van a tankönyvekkel, az Emmi államtitkára, Rétvári Bence azt mondta, egyre népszerűbbek, így nem is kell változtatni a mostani szabályozáson. A minisztérium szerint ráadásul a Szülői Hang videóját támogató közel 4 ezer szülő véleménye nem tekinthető mérvadónak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szülői Hang tankönyv tiltakozás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés