Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. február 22. 11:03 Forrás: Népszava

Sztrájkra készülnek a postások

A Magyar Posta vezetése nem fogadta el a szakszervezett 10 százalékos béremelési javaslatát, ezért a postások demonstrációra készülnek, de a végső esetben a sztrájkot sem zárják ki.

Hirdetés
Hirdetés

Ádám István, a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének (POFÉSZ) elnöke szerint egyre rosszabb a helyzet. Az elvándorlás 30 százalékos, de olyan területe is van a postának, ahol majdnem 50 százalékos az arány. A maradó dolgozók helyzet lassan kilátástalan, van olyan postahivatal, ahol 30 kézbesítőre 50 körzet jut. Más területeken – logisztika, felvételi ablakok – sem jobb a helyzet. A Népszavának Ádám István elmondta, a helyzet tarthatatlanságára egy demonstrációval akarják felhívni a figyelmet, Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Vám utcai irodája elé vonulnak majd.

A szakszervezet béremelési ajánlatára minisztertől még válasz sem érkezett, a Posta vezetése pedig nem fogadta el azt, a POFÉSZ választmánya demonstrációs bizottság létrehozásáról döntött, amihez a Kézbesítők Szakszervezete is csatlakozott.

Ebben az évben 8 százalékos béremelést tervez a cég, ami a szakszervezetek szerint nem állítja meg az elvándorlást. Az érdekvédők azért akarnak nagyobb mértékű emelést elérni, mert a cég régi alkalmazottai is jó esetben bruttó 250-270 ezer forintot keresnek, ami nem elég a megtartásukhoz.

POFÉSZ elnöke kiemelte, amennyiben a demonstrációjuk hatástalan marad, akkor készek a még elégséges szolgáltatások meghatározásáért a bírósághoz fordulni, hogy megszervezhessenek egy részleges, de több postai területet érintő sztrájkot is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: demonstráció Magyar Posta posta sztrájk Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés