Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Zsótér Sándor is játszik az Újszegedi Szabadtéri Színpadot felavató Moliére-komédiában
Művház 2019. február 22. 06:38

Zsótér Sándor is játszik az Újszegedi Szabadtéri Színpadot felavató Moliére-komédiában

Teljessé vált az Újszegedi Szabadtéri Színpad július 19-i nyitóprodukciójának szereplőgárdája. Moliére-komédiájában, a Don Juanban a magyar színházi élet egyik különleges alakja, Zsótér Sándor is fellép.

Hirdetés
Hirdetés

Sokszínű társulat áll össze az Újszegedi Szabadtéri Színpad július 19-i nyitóprodukciójához: olyan nagyszerű művészek is fellépnek Moliére komédiájában, a Don Juanban, mint Jakab Tamás, Csákányi Eszter, Kulka János és Bodrogi Gyula. Azonban néhány színész és alkotó nevét még titokban tartották a szervezők, most erre a meglepetésre is fény derül.

A magyar színházi szcéna egyik ikonikus alakja, színész-rendezője, Zsótér Sándor lép a Koldus szerepében az újszegedi színpadra.

Zsótér nevét számos emlékezetes szegedi produkció is fémjelzi, idén nyáron pedig a Herczeg T. Tamás és O. Horváth Sári rendezőpáros felkérésére szerepet vállalt a Don Juanban.

Bernadette-et a korábbi Moliére-komédiák visszatérő művésze, Farkas Andrea formálja meg. Don Juan embereit pedig három, Szegeden jól ismert személy alakítja; a néma szerepeket Geréb Ágnes, Odorics Ferenc és Andóczi-B. József játssza.

Nemcsak a szereplőgárda, hanem a látványtervező személye is garantálja az izgalmakat: Bianca Imelda Jeremias a fantáziadús, „beszédes” jelmezeivel és kreatív színpadi tereivel megkoronázza az egyébként is világklasszis darabot.

Aki pedig a szavakon túli Don Juant keresi és találja meg, Szirtes Edina Mókus: a sokoldalú világzenei művész a Moliére-komédia zeneszerzője.

Az immár teljes szereplő- és alkotógárda közös munkájának eredményét július 19-én, 20-án és 21-én láthatja az újra megnyíló Újszegedi Szabadtéri Színpadon a közönség.

Képünk illusztráció, az Úrhatnám polgár tavalyi előadásán készült. A jelenet szereplői Jakab Tamás és Balog József.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bemutató Újszegedi Szabadtéri Színpad Zsótér Sándor

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés