Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. február 21. 20:14 Forrás: MTI

Jean-Claude Junckernek elege van a gyűlöletből Európában, jóbarátjának nevezte Orbán Viktort

Az Európai Bizottság elnöke az őt és Soros Györgyöt a középpontba állító, tájékoztató kampánynak nevezett kormánypropaganda ellenére beszélt így a miniszterelnökről.

Hirdetés

"Teljességgel képtelen vagyok arra, hogy utáljak valakit. Nagyon meglepődtem, amikor láttam ezeket a gyűlölettel teli plakátokat Magyarországon, de nem adom fel, én nem vagyok olyan, pont az ellenkezője akarok lenni"

- mondta Juncker egy brüsszeli rendezvényen kérdésre válaszolva, jóbarátjának nevezve Orbán Viktort.

"Nincs előrelépés Európában, ha a nemzetek egymás ellen harcolnak, nincs haladás gyűlölet mellett. Itt már tartottunk, elég volt belőle"

- fogalmazott.

Az Európai Bizottság álhírnek, dezinformációnak minősítette a magyar kormány legújabb kampányának anyagait, amelyeken Jean-Claude Juncker és Soros György magyar-amerikai üzletember fotója látható a következő szöveggel:

"Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel. Be akarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát. Gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait. Migránsvízummal könnyítenék a bevándorlást."

Juncker erre reagálva korábban kijelentette, hogy "hazugságok ellen nem sokat lehet tenni", és úgy vélekedett, hogy a Fidesznek nincs helye az Európai Néppártban.

(Borítókép: APA/AFP)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: EU Európai Bizottság Európai Unió Jean-Claude Juncker kampány migráció Orbán Viktor Orbán-kormány propaganda Soros György fake news
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés