Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • A fideszes és KDNP-s képviselők elfogadták Hódmezővásárhely költségvetését, Márki-Zay Péter nemmel szavazott
Túl a városon 2019. február 19. 18:56 Forrás: MTI

A fideszes és KDNP-s képviselők elfogadták Hódmezővásárhely költségvetését, Márki-Zay Péter nemmel szavazott

A főösszeg 18,926 milliárd forint. 
Hirdetés
Hirdetés

A költségvetés tervezetét a közgyűlés többségét alkotó Fidesz-KDNP-frakció tagjai támogatták, Márki-Zay Péter független polgármester és Kis Andrea MSZP-s alpolgármester és a Jobbik képviselője nemmel szavazott, egy szocialista képviselő tartózkodott.

A büdzsét a polgármester korábban kétszer terjesztette be, a javaslatot első alkalommal nem vette napirendre a közgyűlés, második alkalommal pedig nem volt határozatképes a testület.

A Fidesz-KDNP képviselőinek javaslatára döntöttek arról, hogy az önkormányzat nem vehet fel hitelt sem működési, sem fejlesztési célra. Csökkentették 30 százalékkal a helyi vállalkozások építményadóját, 300 millió forintot fordítanak a nagyon rossz állapotú járdák és utak korszerűsítésére, valamint két év alatt egy-egymilliárd forintból korszerűsítik a kórházat kétágyas, fürdőszobás, klímás kórtermeket kialakítva.

A polgármester az önkormányzati babakötvények fedezetére csoportosított volna át 700 millió forintot a kórház fejlesztésére szánt összegből, de ezt a javaslatot a többség nem támogatta.

Varga Jánosné könyvvizsgáló a vita során úgy fogalmazott, az előző évekhez viszonyítva jelentősen átalakult az önkormányzat költségvetése. A szakember megállapította, a városnak korábban jelentős, olykor az évi 2 milliárd forintot is meghaladó működési többlete volt, amiből komoly beruházások valósultak meg. Az adóbevételek idén azonban jelentősen csökkennek. A fejlesztések forrását elsősorban pályázati támogatások biztosítják.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hódmezővásárhely költségvetés közgyűlés Márki-Zay Péter