Szegeden 2019. február 17. 10:12 Forrás: szegedive.hu

A legeredményesebb vidéki klub az NKM Szeged Vízisport Egyesület

Óriási megtiszteltetésben részesült az NKM Szeged Vízisport Egyesület. Az olimpiai szereplés alapján a klub volt az elmúlt 30 év nyolcadik legeredményesebb magyar sportegyesülete. Az NKM Szeged VE egyetlen vidéki klubként került be a TOP 10-be.

Hirdetés

Az elmúlt 30 év legeredményesebb magyar klubjainak rangsora:
1. Budapesti Honvéd SE
2. UTE
3. Vasas SC
4. Budapesti Spartacus SC
5. MTK Budapest
6. BVSC-Zugló
7. Csepel SC
8. NKM Szeged Vízisport Egyesület
9. Ferencvárosi TC
10. Kőbánya SC

Pénteken ünnepelte megalakulásának 30. évfordulóját a Sportegyesületek Országos Szövetsége. A SOSZ 30 Gálaünnepségre meghívták az elmúlt három évtized legeredményesebb magyar egyesületeit, köztük az NKM Szegedet is. Az 1992-2018 közötti nyári, téli olimpiai és paralimpiai játékokon szerzett olimpiai pontok alapján számított rangsorban a Szegedi Vízisport Egyesület a nyolcadik helyen végzett. A klub klasszisai közül Douchev-Janics Natasa Athénban kettő, Pekingben pedig egy olimpiai bajnoki címet szerzett, Vajda Attila 2008-ban Pekingben ért fel a csúcsra, míg Storcz Botond 2004-ben a férfi kajaknégyessel állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Az NKM Szeged VE az elmúlt 30 évben az olimpiai és paralimpiai játékokról 5 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzéremmel büszkélkedhet.

- Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy egyedüli vidéki klubként ott lehettünk a "nagyok" között - jegyezte meg Petrovics Kálmán klubigazgató. Nagyon büszkék vagyunk az elmúlt 30 év sikereire, köztük természetesen az olimpiai bajnoki címekre és az olimpiai érmekre. Külön kiemelném, hogy a mi egyesületünk csak egyetlen szakosztály, a kajak-kenu eredményeivel került be a TOP 10-be, míg a patinás fővárosi klubok 10-15, vagy akár még több szakosztályt is működtetek. Tagjai lehetünk egy olyan közösségnek, amely nagyon sokat tesz azért, hogy a magyar sport sikeres legyen és ez nagyon nagy dolog.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: elismerés kajak-kenu NKM Szeged VE