Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Máté Bence fotóját is imádta a közönség a világ legrangosabb természetfotós versenyén
Művház 2019. február 15. 19:24 Forrás: Qubit / NHM

Máté Bence fotóját is imádta a közönség a világ legrangosabb természetfotós versenyén

Idén először rendeztek közönségszavazást a londoni természettudományi múzeum versenyén, a szegedi születésű fotós képe a legnépszerűbb öt közé került.
Hirdetés
Hirdetés

55 éve adja át Az év természetfotósa elismerést a londoni Természettudományi Múzeum, az évtizedek alatt a világ fontosabb ilyen elismerése lett. A versenyen több ezer fotós több tízezer képe közül választják ki a legjobbakat többféle kategóriában, a pusztaszeri Máté Bence 2010-ben ennek a fődíját nyerte el, vagyis lett az év természetfotósa Marvel of Ants című képével.

Az idei megmérettetésen már a közönség is szavazhatott, a győzteseket szerdán hirdették ki. A kurátorok több mint negyvenötezer fotóból választottak ki huszonötöt, ezekre szavazhatott a közönség.

A győztes az új-zélandi David Lloyd fotója lett, ami két hím oroszlán köszöntési rituáléját örökíti meg.

David Lloyd: Bond of Brothers

A múzeum a szavazatok alapján négy további képet emelt ki a mezőnyből, ezek között van Máté Bence One Toy, Three Dogs, vagyis Egy játék, három kutya című képe, amin három kölyök afrikai vadkutya látható, amint egy impala lábával játszanak.

Máté Bence: One Toy, Three Dogs

A többi kép, köztük a híreket már korábban bejárt, csontsoványra fogyott jegesmedvét ábrázoló fotóval a Natural History Museum oldalán láthatók.

Máté Bence fotója a többivel együtt a londoni múzeumnak a versenyhez kapcsolódó kiállításán is látható egészen június 30-áig, aki arra jár, ne hagyja ki!

Aki pedig nem jár arra, de nézegetne még remek fotókat Máté Bencétől, az például ide kattintson. A világ egyik legjobb természetfotósának egy különleges tesztkiállítása volt látható tavaly nyáron Szegeden, a Klauzál téren.

(Borítókép: matebence.hu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fotó fotózás Máté Bence szavazás