Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. február 14. 17:35

Hamarosan már Algyőig kerékpározhatunk

Képriport
Újabb kerékpárút épül Szegeden. A kivitelező már dolgozik a József Attila sugárúton, ahol a Tarján széle utcától a Bástya sorig épül meg egy több mint 2 kilométer hosszú kerékpárút, ami csatlakozik a Szeged–Algyő között kiépült kerékpárúthoz. A biciklisek nyártól használhatják majd az új utat.

Hirdetés

Az elmúlt huszonöt évben Szegeden öt százalékról húsz százalékra emelkedett a kerékpárral közlekedők aránya. Az többek között annak is köszönhető, hogy a város kerékpárút-hálózata folyamatosan növekszik, egyre több helyen lehet biztonságosan kerékpározni. Jelenleg is több fejlesztés zajlik, épül a sándorfalvi úti kerékpárút, Bordány felé is hamarosan elkezdődik az építkezés.

Szegeden pedig a Tarján széle utcától a Bástya sorig épül meg egy új, két kilométer hosszú kerékpárút 227 millió forintból.

A beruházás három választókerületet is érint, így három képviselő is dolgozott azon, hogy megépüljön a sokak által várt kerékpárút. Szénási Róbert kiemelte, Szeged élen jár mind a tömegközlekedés, mind a kerékpáros közlekedés fejlesztésében. Egyre nagyobb a forgalom a városban, ezért is van szükség az ilyen fejlesztésekre. A most épülő szakasz már meglévő kerékpárutakhoz csatlakozik, illetve azokat összeköti az algyői kerékpárúttal. Ennek köszönhetően pedig hamarosan Szegedről Algyőre is eljuthatunk kerékpárral.

Mészáros Tamás arra hívta fel a figyelmet, hogy a városban folyamatosan változnak a közlekedési szokások, egyre többen használnak kerékpárt. A most épülő kerékpárúttal szemben három iskola is megtalálható, a Gedói Általános Iskola, a Deák Ferenc Gimnázium és a Krúdy Szakképző Iskola, ahová rengeteg diák jár és nagyon sokán kerékpárral. Az ő biztonságos közlekedésüket is elősegíti az új kerékpárút. A képviselő hozzátette, folyamatos volt a lakossági igény, hogy épüljön meg az új kerékpárút.

Nagy Sándor alpolgármester elmondta, a város több területén lesz kerékpárút fejlesztés, ezekre ebben az évben több mint 2 milliárd forintot fordít majd az önkormányzat. Többek között Tarján és Petőfitelep között épül majd kerékpárút, Újszegeden pedig új nyomvonalakat festenek fel és épül kerékpárút a Logisztika Központhoz is. Emellett folytatódik a várost a környező településekkel összekötő kerékpárutak építése, például Bordány felé.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: építés kerékpárút Mészáros Tamás Nagy Sándor Szénási Róbert Baktó Baktói kiskertek Tarján
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés