Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. február 14. 15:49 Forrás: MTI / Szeged Televízió

Együttműködési megállapodást kötött az SZTE és a Pfizer

A legkorszerűbb terápiákhoz juthatnak hozzá a páciensek annak az együttműködési megállapodásnak köszönhetően, amelyet Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kötött a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft.-vel.

Hirdetés

A közlemény szerint az együttműködés célja a gyógyszeripari kutatás-fejlesztések elősegítése, ezáltal pedig a hazai betegek gyógyulásának támogatása. A klinikai kutatás terén kialakított együttműködés növeli az SZTE kutatási és fejlesztési kapacitását, és hozzájárul a klinikai gyógyszervizsgálatok számának emeléséhez.

Az SZTE 2018 októberében nyerte el a Pfizer Inspire klinikai vizsgálóhely minősítést, ezáltal a gyógyszeripari cég kiemelt hálózatába került. Az induló klinikai vizsgálatokat a cég első körben e vizsgálóhelyeknek ajánlja fel, így a megállapodás eredményeképpen jelentősen növekedhet Szegeden a Pfizer által szponzorált klinikai vizsgálatok száma – idézte a közlemény Fendler Juditot, az SZTE kancellárját.

Az SZTE-n már harmincöt sikeres vizsgálatot folytattak, a jövőben pedig tizenegy új klinikai vizsgálat indulhat, döntően az onkológia és a szisztémás gyulladások területéről. A megállapodásnak köszönhetően a betegek a legkorszerűbb és leginnovatívabb terápiákhoz jutnak hozzá, jóval azelőtt, hogy azok közforgalomba kerülnének.

A Pfizer, a legnagyobb amerikai gyógyszergyár bevétele 2018-ban 53,6 milliárd dollár volt. A gyógyszeripari cég önálló vállalatként 1991 óta van jelen Magyarországon, a honlapján közölt adatok szerint mintegy nyolcvanféle Pfizer-készítmény érhető el Magyarországon, több mint 200 különféle kiszerelésben. A Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. éves árbevétele 2017-ben meghaladta a 36 milliárd forintot.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fendler Judit gyógyszer Szegedi Tudományegyetem SZTE gyógyszeripar kutatás-fejlesztés Pfizer
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés