Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. február 14. 12:01

Sorospénznek nincsen szaga

Képriport
Aki Valentin napján korán kelt, a Kárász utcán bandukolt, és belefutott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt passzivistáiba, kaphatott ingyen pénzt és kutyaközeli független magazint is. A viccpárt bölcsőjének számító Szegeden percek alatt elkapkodták a járókelők a Sorospénzt és a magazinokat is.

Hirdetés

– Még negyed 10 sincs, és kétszáz darabot elosztogattunk a Központi Újságból, pedig 9-kor kezdünk a Széchenyi téren – újságolta Csukonyi Zoltán, a kutyapárt helyi alapszervezetének passzivistája. A második évfolyam idei első számának címlapja igényes grafikai munka, egy kerekes bőröndöt húzó anyóka látható rajta, amint az ég felé emeli szabad kezét és a tekintetét. A felirat mellette több, mint heroikus: Felpumpálják a lapos földet!

– Akkor ez most igényes bulvár, vagy a központi direktíva? – kérdezzük a fiatal passzivistáktól.

– Nem tudjuk, de az biztos, hogy egyre többen elfogadják tőlünk az újságot – mondta Pál Anna Viktória, aki Valentin nap alkalmából nyíllal átlőtt szívecskét pingált az arcára.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

Neki egyébként az a cikk a kedvence, amelyben a MKKP bejelenti, hogy beperli az MTI-t, mert olyan fotókat közöl évek óta, amelyen rajta van a Láthatatlan Ember, noha az nem járult hozzá, hogy róla kép és hangfelvétel készüljön. Bizonyítékként például bekarikázzák a vetkőző Sütő Enikő és Kádár János közti üres részt, azon a fotón ott van a Láthatatlan Ember. Ha már itt tartunk, folytassuk a lapszemlét a Nemzeti Oligarcha-Képző negyedik leckéjével, amelynek címe: személygépkocsi-választás. A képregényként feldolgozott vásárlás részleteit nem idéznénk, mert hátha kiskorúak is belefutnak e sorokba.

Az egykori Pajtás újság mintájára középen egy kedves ismerősről láthatunk portrét, aki nem más, mint a párt kotkodácsolva nyilatkozó szóvivője, Kodács. Róla megtudtuk, hogy emlékezetes tévés szereplése óta Portugáliába emigrált, ahol programozóként tengeti mindennapjait. A portréfotó egyébként fantasztikus, tinik falára és a kiskonyhába a falvédő mellé épp úgy kívánkozik, mint egy munkahelyi faliújságra. Az igényes kivitelezésű magazin persze praktikus tanácsokkal is szolgál a kutyapárt rajongóinak. Az egyik rovat címe például: 3+1 ok, miért flexelj vasárnap reggel. Van még persze cikk a leeresztett földgolyó felpumpálásáról, és egy tőzsdecápa-támadásról Ausztráliában.

És, ha már nagy nemzetközi tőkésekről van szó, a Központi Újság mellé járt egy kis Sorospénz is. A különböző címleteken feltűnik a Soros-hálózat minden emblematikus képviselője. Ott virít az arcmása Judit Saregntininek, Széll Bernadettnek, Hadházy Ákosnak, Jean-Claude Junckernek a különböző bankókon, az ezresen Gulyás Márton Che Guevera stílusú sapkában pózol, de az új ötszázason ott vigyorog Nagy Blanka is, akit már gimnazistaként megkörnyékezte Soros nemzetközi hálózata. Ő kis címletet kapott, de mostantól nevezhetjük akár Nagy Bankónak is.

Az igazi nagy vad azonban Soros György, aki természetesen a húszezrest kapta, és érthetően ezért tolongtak a legtöbben a Magyar Kétfarkú Kutya Párt passzivistái körül. Mi is kaptunk belőle, megszagoltuk, dörzsölgettük, nincsen szaga. Aki nem hiszi, járjon utána. A passzivisták szeretnék elérni, hogy a szórakozóhelyeken is elfogadják a pénzt, és legalább egy kávét adjanak érte. Ha csütörtökön lemaradt Szegeden az ingyen pénzről, pénteken megpróbálhat Hódmezővásárhelyen szerezni belőle, mert a passzivisták holnap ott passzivizálják magukat.

Szincsok György

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió riportját is a témában!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Magyar Kétfarkú Kutya Párt Soros György
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés