Hirdetés
Szegeden 2019. február 13. 20:15 Forrás: Szegedi Tükör

Az 5 leglátogatottabb város között: imádják a turisták Szegedet

Szeged magasan előzi a magyar nagyvárosokat a leglátogatottabb települések listáján. Ma már több ezer szegedi család él a turizmusból és vendéglátásból.
Hirdetés
Hirdetés

– Akkor is eljövök Szegedre, ha nincs semmi dolgom a városban. Csak úgy sétálok egyet, iszom egy kávét, mert nagyon szeretem a szegedi embereket, a szegedi hangulatot – mondta a Szegedi Tükörnek az ország egyik legismertebb és legelismertebb turisztikai szakírója, Kiss Róbert Richárd, akivel a február 16-i lapban olvashatnak interjút. Elmondta, biztos, hogy van hasonló adottságú európai település, mint Szeged, de az kevésbé népszerű a turisták körében. Hogy miért? Megtudhatják a Szegedi Tükörből!

A számok azt mutatják, egyre többen látogatnak el Szegedre. A folyamatosan növekvő szegedi gazdaság húzóágazata a turizmus. Míg 2017-ben 181 millió, 2018-ban már húsz százalékkal több, 217 millió forint folyt be az idegenforgalmi adóból a város kasszájába.

Top 5 belföldi úti cél 2018-ban

1. Budapest
2. Siófok
3. Eger
4. Hajdúszoboszló
5. SZEGED

Forrás: szallas.hu

Tavaly több mint 413 ezer volt a vendégéjszakák száma Szegeden. Ez tíz éve 187 ezer, vagyis a fele sem volt. Tíz év alatt 220 százalékkal növekedett a szegedi idegenforgalom. Ma már több ezer szegedi család él az idegenforgalomból és vendéglátásból.

Szeged az utóbbi időben minden felmérésben ott van az öt leglátogatottabb magyarországi település között, vagyis a Top 5 belföldi turisztikai célpontban, magasan megelőzve a magyar nagyvárosokat.

A szakértők szerint ez köszönhető a rendkívül gazdag és színes programkínálatnak, valamint nem mellesleg annak, hogy folyamatosan fejlődik, szépül a város. Tavaly például 230 ezer látogatót fogadott a Szegedi Vadaspark, amely a város egyik leggyorsabb ütemben fejlődő látványossága és turisztikai vonzereje. Tavaly elefántházat adtak át, idén pedig – amikor alapításának harmincadik évfordulóját ünnepli a vadaspark – egy 250 négyzetméteres orrszarvúházat avatnak.

Idén még két nagy, meghatározó intézményt is felújít a város uniós támogatásból és önkormányzati forrásból: a Móra-múzeumot és a Belvárosi mozit. Itt nem pusztán épületrekonstrukciókról lesz szó, hanem új funkciókat is kapnak az intézmények, amelyek XXI. századi attrakciókkal segítik majd az idegenforgalom további növekedését, bővülését. A Partfürdőn pedig – az alapinfrastruktúra fejlesztése mellett – szintén uniós támogatásból és önkormányzati forrásból új kikötő épül.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Tükör turizmus