Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. február 13. 11:02

Rövidesen megkezdődhet a Belvárosi Mozi felújítása

Napokon belül átadhatják a munkaterületet a Dél-Konstrukt Zrt.-nek a Belvárosi Moziban. A vetítések eddgi sem álltak meg, folyamatosan mennek a filmek Újszegeden, a Délvidék Házban és a Vaszy Viktor téren is, a Csőke József teremben.

Hirdetés

A következő hónapokban újabb és újabb beruházások, felújítások kezdődnek meg, amelyek visszatükröződnek a pénteken a városi közgyűlés elé kerülő idei költségvetésben is. A pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság a múlt héten már tárgyalt a városi büdzséről, ám időközben kisebb kiigazításokat kellett tenni az előterjesztésben. Több intézmény ugyanis jelezte, változtatni szeretnének a biztosított keretösszegen. Ez főként azzal magyarázható, hogy a beruházások tervezésekor a kivitelezési költségek még alacsonyabbak voltak, mint most.

A Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. támogatást kap a tulajdonos önkormányzattól két nagy projekt végrehajtáshoz. Ezek a Belvárosi Mozi felújítása, illetve a Partfürdő fejlesztése. Előbbi beruházás rövidesen megkezdődik, hiszen a munkaterületet néhány napon belül átadják a kivitelező Dél-Konstrukt Zrt.-nek. A munkálatok ideje alatt is két helyszínen folytatódnak a vetítések. Egyrészt a mozi épületében továbbra is működik a Csőke József terem, másrészt Újszegeden, a Délvidék Házban nézhetők meg a múlt héttől napi rendszerességgel a legújabb alkotások.

Néhány épületet az IKV Zrt. átad azoknak a városi intézményeknek, amelyek preferált intézményekként eddig kedvezményes áron béreltek az ingatlankezelőtől. Ezek közül a legtöbb a Somogyi-könyvtár tulajdonába kerül, de a Móra Ferenc Múzeum és a Szegedi Nemzeti Színház is birtokba vesz olyan épületeket, amelyeket eddig bérelt az IKV-tól. Egy korábban megkötött megállapodás értelmében az önkormányzat 2023-ig rendszeres támogatásban részesíti a Szegedi Tudós Akadémiát. Az éves támogatás épp úgy, mint a következő négy évben, 30 millió forint lesz, amennyiben a pénteki közgyűlés is jóváhagyja a pénzügyi bizottság által támogatott előterjesztést.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belvárosi Mozi Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság Szegedi Ifjúsági Ház partfürdő
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés