Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. február 12. 21:33

Szeged, ahol egyre közelebb a teljes foglalkoztatottság

Jóval kedvezőbb a helyzet az országos átlagnál: Szegeden sokkal kevesebben keresnek állást, mint bárhol máshol az országban. A magasan képzett munkaerőt tekintve is kiemelkedik a város a többi település közül.

Hirdetés

Kevés dologra mondjuk, minél kisebb, annál jobb, a munkanélküliségi ráta egyike ezeknek. És ez a százalékos arányszám Szegeden egyre kisebb. Ahogy a polgármesteri beszámolóban is elhangzott, és a nagy adózóknak bemutatott prezentációból is kiderült, Szeged magasan az átlag fölött van foglalkoztatottság szempontjából. Gyors kiegészítés Torghelle Sándor  magyar válogatott labdarúgótól: is.

Foglalkoztatottság szempontjából is.

Olyan fideszes bezzegvárosoknál áll jobban Szeged, mint

  • Debrecen,
  • Kecskemét,
  • Miskolc,
  • Pécs.

Fontos hangsúlyozni, a munkaerő jelentős része magasan képzett, köszönhetően a Szegedi Tudományegyetemnek, és ezt a tudást a befektetők, az ide települő vállalkozások használják is. A végzett egyetemisták közül egyre többen találnak munkát helyben is, egyre kedvezőbb bérek mellett. De Szeged tesz is azért, hogy minél több vállalkozás telepedjen meg a városban: 450 cégnél támogatja a város eddig a munkahelyteremtést, emellett a vállalkozások beindításához is adnak segítséget. Minden megvan ahhoz, hogy minél több prosperáló vállalkozás működjön a településen, és ez a folyamat meg is látszik az adóbevételeken: nem véletlen az iparűzési adóból származó többletbevétel.

Ha menekülnének innen a cégek, ha nem lenne ipar, bajosan hozhatták volna a végek ezeket a számokat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: állás álláskeresés munkanélküliség foglalkoztatottság
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés