Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Látványos bemutatót tart a klímaváltozás Trumpnak: napok óta havazik Hawaii egyik szigetén
Színes 2019. február 12. 18:54 Forrás: MTI

Látványos bemutatót tart a klímaváltozás Trumpnak: napok óta havazik Hawaii egyik szigetén

Kedden is esett a hó Mauin, ahol a feljegyzések szerint eddig még soha nem havazott.

Hirdetés

Hó, jeges utak, kidőlt fák – ilyen képet mutatott Maui szigete, ahol vasárnap este óta sok helyütt nincs áramszolgáltatás sem. Lezárták a Haleakala vulkán körüli nemzeti parkot is, a tűzhányónál szintén havazik. 

A hawaii földgazdálkodási és természetvédelmi hivatal szerint a szigeten még soha nem havazott. 

Michael Victorino polgármester óvatosságra szólította fel a helybélieket és a turistákat: a szigeten ugyanis szinte mindenütt jegesek az utak, Maui északi és keleti vidékein veszélyes az óceánpart megközelítése. A polgármester javasolta, hogy a magasabb részeken élők tartalékoljanak vizet, mert az áramhiány miatt a vízművek nem tudja biztosítani a vízellátást.

A közegészségügyi hivatal munkatársai a fertőzésveszélyre hívják fel a figyelmet.

Az egyesült államokbeli Hawaii fővárosában, a szomszédos Oahu szigetén fekvő Honoluluban viharriadót hirdettek ki Oahu és Kauai szigetek egészére. A szigetcsoport legészakibb részén, a Nagy-szigeten keddre virradóra egyes vidékeken mínusz 10-12 Celsius-fokra süllyedt a hőmérséklet.

Az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump az elmúlt években számos hajmeresztő kijelentést tett a globális felmelegedéssel és a klímaváltozással kapcsolatosan, utóbbiról például novemberben azt sikerült megosztania a világgal, hogy nem hiszi, hogy a globális klímaváltozás káros hatással lenne az amerikai és a világgazdaságra. De többször adott már hangot annak a meggyződésének is, hogy valójában ő egyáltalán nem is hisz a klímaváltozásban, legutóbb pedig azzal szórakoztatta Twitterének követőit (valójában sajnos erős a gyanú, hogy komolyan gondolta, amit írt), hogy az Egyesült Államok egyes részein tapasztalható szélsőségesen hideg időjárással kapcsolatosan felszólította a globális felmelegedést, hogy térjen vissza.

„Mi a fene történik a globális felmelegedéssel? Gyere vissza gyorsan, nagy szükségünk van rád!”

– írta közösségi oldalán Amerika Nagy Gondolkodója.

Mindezek kapcsán izgatottan várjuk, vajon a hawaii havazás megüti-e Trump ingerküszöbét, és ha igen, vajon milyen gondolata támad a témában.

A világ hírműsorait egyébként bejárta az alábbi, eredetileg az Instagramra feltöltött videó arról, milyen az idő mostanában Mauin.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Donald Trump globális felmelegedés havazás klímaváltozás tél Hawaii

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés