Hirdetés
Túl a városon 2019. február 12. 16:49 Forrás: MTI

A kormánypárti többség ismét megakadályozta a vásárhelyi költségvetés tárgyalását

A helyi Fidesz-KDNP-frakció tagjai tartalmilag és formailag is elfogadhatatlanak találták a polgármester által előterjesztett büdzsé tervezetét. A közgyűlés keddi rendkívüli ülése határozatképtelen volt.

Cseri Tamás (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő a közgyűlés ülése előtt újságíróknak elmondta, a módosított költségvetési javaslat tartalmilag és formailag is elfogadhatatlan, néhol a szöveges részben és táblázatokban szereplő adatok sem egyeznek.

A polgármester a bevételi oldalt irreálisan megnövelte, fiktív vagy nagy kockázatú, valószínűleg nem teljesülő elemeket tervezett a költségvetésbe

– közölte a politikus.

Hegedűs Zoltán, a Fidesz-KDNP vezetője szerint a városnak olyan költségvetésre van szüksége, ami minden hódmezővásárhelyi érdekét szolgálja, takarékos, végrehajtható, nem jár hitelfelvétellel és vagyonvesztéssel.

A Fidesz javaslatot tett a helyi vállalkozások építményadójának 30 százalékos csökkentésére, a nagyon rossz állapotú járdák és utak korszerűsítésére 300 millió forintból, valamint arra, hogy két év alatt egy-egymilliárd forintból korszerűsítsék a kórházat kétágyas, klímás kórtermeket kialakítva

– mondta a politikus.

A frakcióvezető leszögezte, nem tudják támogatni a privatizációt, az önkormányzat cégek vagyonának értékesítését, és a város ingatlanvagyonának felélését.

Hegedűs szerint a frakció és a polgármester között konstruktív egyeztetések zajlottak a büdzséről, ezért bízik benne, hogy a képviselő-testület következő ülésén egyhangúlag fogadja el a költségvetést.

A rendkívüli közgyűlésre a kormánypárti képviselők közül csak ketten, Hegedűs Zoltán és Cseri Tamás mentek el. Márki-Zay Péter, azt követően, hogy megállapította a testület határozatképtelenségét, közölte: a Fidesz-KDNP a kiadási oldal csökkentésével, bizonyos fejlesztések elhalasztásával kívánja megteremteni az általuk tervezett kiadások fedezetét.

A költségvetés első változatát a közgyűlés pénteki ülésére terjesztette be a polgármester, de a javaslatot akkor nem vették napirendre.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hódmezővásárhely költségvetés közgyűlés Márki-Zay Péter rendkívüli közgyűlés Fidesz Hegedűs Zoltán KDNP