Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese tévésorozatot készít Amerika első sorozatgyilkosáról
Művház 2019. február 12. 15:22 Forrás: MTI / Variety

Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese tévésorozatot készít Amerika első sorozatgyilkosáról

Eric Larson történelmi bestsellerét, Az Ördög a Fehér Városban című könyvét dolgozzák fel, ami az 1890-es években játszódik a világkiállítást rendező Chicagóban.

Hirdetés

Larson nem fikciós, történelmi tényeken alapuló, regényes formában megírt bestsellerének filmes jogait 2010-ben vette meg DiCaprio, akkor még azzal a szándékkal, hogy játékfilm lesz belőle.

A könyv az 1893-as chicagói világkiállítás megrendezésének körülményeit meséli el, Daniel H. Burnham, a korszak zseniális építészével a középpontban, és közben beleszövi H. H. Holmes, az első amerikai sorozatgyilkos történetét, akinek szörnyű tettei egész Amerikát megrázták.

DiCaprio filmterve nem jött össze, de 2015-ben Scorsese is bekapcsolódott az előkészületekbe, most pedig végül tévésorozat formájában születik meg a könyv adaptációja – számolt be róla a Variety.

A tévés produkciót a Hulu és a Paramount Television gyártja. A sorozat a két férfi igaz történetére koncentrál, akiknek sorsa összeforrt a chicagói világkiállítással.

Sorsese és DiCaprio már számos filmen dolgozott együtt, köztük a New York bandáin, az Aviátoron, A téglán, a Viharszigeten és A Wall Street farkasán is.

(Fotó: Victoria Will/Invision/AP/REX/Shutterstock)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hollywood regény sorozat tv Martin Scorsese Leonardo DiCaprio
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés