Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Bréking: 2225 százalékkal növekedett Szabó Bálint egyszemélyes cége egy év alatt
Szegeden 2019. február 12. 11:54

Bréking: 2225 százalékkal növekedett Szabó Bálint egyszemélyes cége egy év alatt

Eddig megérte közel lenni a Fideszhez. Eddig...

Hirdetés

Kimondta, amit eddig is tudtunk: Szabó Bálint Lázár János együttműködő partnere Szegeden és Hódmezővásárhelyen, és ezért busásan megfizetik. Szabó Bálint, a Vas megyei kalandor ötéves fideszes karrierje ért véget előző pénteken, amikor kivetette magából a párt. Szabó interjút adott az Átlátszónak, ebből szemlézünk.

A magát eddig független jogvédőnek bemutató Szabó beismeri, régóta együttműködik a kormányzattal.

Lázárról és a Fideszről

„Térségi ügyekben továbbra is együttműködöm Lázár Jánossal.” (a szerk. megjegyzése: Szeged nem tartozik Lázár János választókörzetéhez) „Csalódott baloldali vagyok. A kormányzattal, a főbb irányvonalakat illetően nincs vitám, csak a kormánypárt képviselőivel itt, helyben, és azzal, amit Szegeden művelnek.”

A szegedi Fideszről

„Ez a mostani szegedi Fidesz vállalhatatlan. Nincs intellektus, van helyette gengszter tempó. Ez kontraproduktív, ez látszik a választási eredményeken is.”

A cégéről

A cégét tavaly eladta a feleségének :D, ami rekordbevételt ért el, saját bevallása szerint 100 millió forintot. Ez a szám azért is megdöbbentően nagy, mert cégében rajta kívül nincs más alkalmazott, és a megelőző évben mindössze 4,3 millió forint volt az éves bevétele. Gyors számításunk szerint ez 2225 százalékos növekedés, amit még Mark Zuckerberg Mészáros Lőrinc is megirigyelhetne.

Összefoglalva

Szabó bevallja, hogy régóta a Fidesz embere, 2018 pedig az aranyév volt a Likvid Kontrollnak: a korábbi évek árbevétele a lenti grafikonon látható, ehhez képest lett meg tavaly a százmilliós bevétel – de mégis honnan, ha nem a Szeviép-kifizetésekből? Örömteli, hogy Lázár Jánosnak van barátja és ez igaz Szabó Bálintra is, hiszen ahogy föntebb is olvasható, ők bizony együtt dolgoznak.

A Likvid Kontroll Kft. árbevétele (forrás: Bisnode cégadatbázis)

Abban viszont kicsit kételkedünk, hogy ez még mindig a kormány érdeke lenne. Ha így volna, elmaradt volna a látványos kivégzés. A kormánypárti média ugyanis most azzal támadja Szabót, hogy jogosulatlan volt a Szeviép-károsultak képviseletére, és emiatt egy magánszemély már fel is jelentette.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szabó Bálint
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés