Hirdetés
Művház 2019. február 11. 16:26

A SzegedRocks, a JATE Klub, a Deja Vu és a SZIN is a legjobbak közé kerülhet

Közönségszavazáson keresik az ország legjobb koncertjeit, klubjait és fesztiváljait, több kategóriában is lehet szegedi jelöltekre szavazni.

Tavaly tavasszal SzegedRocks elnevezéssel egy csomó lelkes zenész jött össze, hogy külföldi minta alapján egyszerre játszanak el néhány dalt a Dóm téren, ez pedig nem csak jól nézett ki például drónos felvételeken, hanem a gyermekbetegségek ellenére egy nagyon szerethető, rendkívül felszabadult hangulatú zeneünnep volt, és még Billy Idol Facebook-oldalára is felkerültek (az egyik előadott dal az ő slágere volt).

Most a Koncert.hu indított egy szavazást, ebben arra kíváncsiak, hogy mik voltak az ország legjobb koncertjei tavaly, de a zenekaroknak, énekeseknek rendszeresen koncertezési lehetőséget biztosító szórakozóhelyek, valamint a kisebb és nagyobb zenei fesztiválok is versenyeznek. Az oldal felhasználói nyolc kategóriában összesen mintegy háromszáz jelölést adtak le, ezekre mától február 24-éig lehet szavazni.

Az év magyar nagykoncertje elnevezésű mezőnyben a tavaly áprilisi SzegedRocks is ott van, és jelenleg egész jól áll. Ugyan az Edda magasan vezet a Papp László Budapest Sportarénában tartott koncertjükkel, utánuk már szorosabb a mezőny, a Dóm téri örömzenélést csak a Kowalsky meg a Vega, Vikidál Gyula és barátai, valamint Ákos előzik meg, szintén egy-egy arénabeli koncerttel. A SzegedRocks tehát jelenleg az ötödik helyen áll, olyan nagy nevek előtt, mint a Tankcsapda, a Quimby, a Halott Pénz, Presser Gábor, Fenyő Miklós, de megelőzik az azóta különvált Majkát és Curtist, a Csík zenekart, Lovasi Andrást, Zoránt és Demjén Ferencet is. És a lista tényleg jó hosszú.

A JATE Klub, a SZIN és a Deja Vu is versenyben

A szavazáson egy rakás vidéki és fővárosi klub mellett ott van Szeged emblematikus szórakozóhelye, a JATE Klub is, ami ugyan kevésbé áll jól, de így is tizenötödik, és még jócskán vannak mögötte.

A tavaly jubileumot ünneplő Szegedi Ifjúsági Napok az ország nagyfesztiváljai között versenyez, így egy viszonylag szűk, hét jelöltből álló mezőnyben lehet a legjobb: a Voltra, a Campusra, a Strand Fesztiválra, a Balaton Soundra, az EFOTT-ra és a Szigetre lehet még szavazni ebben a csoportban. Utóbbi ugyan minden létező szempontból durván kilóg a mezőnyből, jelenleg mégis csak a hatodik, pont a SZIN mögött, ami így éppen benne van jelenleg a legjobb ötben. A mezőnyt egyébként most toronymagasan a Volt vezeti.

A kisebb fesztiválok mezőnyében pedig a tavalyi Deja Vu a szegedi versenyző, a Tisza-parti nosztalgiabuli is benne van az első tízben, egész pontosan a kilencedik jelenleg.

Érdekesség, hogy a nagykoncertek között, ahol a SzegedRocks szerepel, Lovasi Andrásnak is egy szegedi koncertjére, a tavalyi SZIN-es fellépésére lehet szavazni.

Aki szavazni szeretne, az ide kattintson. Egy felhasználó minden kategóriában szavazhat, de egy kategóriában csak egyszer. Szerencsére egyikben sem versenyeznek egymással szegedi jelöltek, így aki akar, a SzegedRocksra, a JATE Klubra, a Deja Vu Fesztiválra és a SZIN-re is szavazhat.

Eredményt február 25-én hirdetnek, minden kategóriában egy győztes lesz, kivéve holtverseny esetén. A szavazáson győztes koncertek, szervezők, helyszínek anyagi jutalmat nem kapnak, presztízsértékként tudják kezelni a szavazás eredményét.

Aki szavazás előtt felelevenítené a bulikat, annak az alábbi videókat ajánljuk!

SzegedRocks 2018

Deja Vu Fesztivál 2018

SZIN50 2018

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Deja Vu Fesztivál Jate Klub SzegedRocks 2018 SZIN SZIN 2018