Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Bővülő költségvetés, növekvő támogatási keretek: több pénz jut Szegeden kultúrára, sportra, turisztikai és szociális kiadásokra
Szegeden 2019. február 11. 14:48

Bővülő költségvetés, növekvő támogatási keretek: több pénz jut Szegeden kultúrára, sportra, turisztikai és szociális kiadásokra

A városi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottsága hétfő reggeli ülésén megtárgyalta és elfogadta az idei költségvetés keretszámait.

Hirdetés

Ismét Bakai Krisztián vezetheti a tarjáni rendőrőrsöt. A rendőr alezredes, rendőrségi tanácsos korábban hat éven át vezette az őrsöt, de Piros Attila, korábbi megyei rendőrkapitány tavaly más beosztásba helyezte. A bizottság Bakai Krisztián meghallgatása után támogatta, hogy ismét korábbi szolgálati helyén teljesítsen szolgálatot és újra a tarjáni őrsöt vezesse.

A tavalyi költségvetés módosítására azért volt szükség, mert decemberben a két ünnep között mintegy hárommilliárd forint fejlesztési pénzt utaltak át az önkormányzat számlájára főleg központi költségvetési keretből, ennek felhasználására az idén kerül sor. Az idei költségvetés tartalmazza már ezt az összeget, és az ebből megvalósuló fejlesztések rövidesen megkezdődhetnek. Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester azt is elmondta, hogy

sok fejlesztési terv előkészítése zajlik, ami azért fontos, mert a város tereinek, utcáinak, intézményeinek folyamatos megújítása, fejlesztése kiemelt célja az önkormányzatnak.

A 2019-es büdzsé növekvő számokkal kalkulál. A saját bevételek növekedése mellett bővülnek a támogatási keretek. Ennek köszönhetően több jut majd kulturális, sport, turisztikai és szociális kiadásokra.

Komolyan kell támogatnia viszont a városnak a tömegközlekedést, ugyanis a jegy- és bérleteladások csak a közösségi közlekedésre fordított összeg 35 százalékát fedezik.

Nagy beruházások kezdődnek több önkormányzati cégnél, ezért a költségvetés jelentős összegekkel támogatja ezeket. Ilyen például a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Kft. részeként működő Belvárosi Mozi és Partfürdő felújítása, valamint a Szegedi Sport és Fürdők Kft. létesítményfejlesztései. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkagépek beszerzésére fordíthat mintegy 100 millió forintot. Folytatódik az út- és járdarekonstrukciós program is, amire idén több mint egymilliárd forintot költ a város.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: biztonság Jogi Bizottság költségvetés szegedi önkormányzat
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés